PvdA Hoeksche Waard vangt kritiek onderzoek zondagsrust in bezorgde vragen aan college

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Raadslid de Koning van de PvdA Hoeksche Waard links op foto in gesprek bij de Campo in Heinenoord over zondagsopeningen van winkels zoals GAMMA Oud-Beijerland en Campolife in Heinenoord. - Foto PR

 Het koor van critici op het onderzoek ‘Rust en Activiteiten op zondag’ zwelt aan. Dit constateert de fractie van de Partij van de Arbeid van de gemeenteraad Hoeksche Waard. 

Raadslid Mark de Koning

Vooral het ‘sturende en subjectieve’ karakter van de vragen van de enquête die onder de bevolking wordt gehouden roept ongeruste reacties op. Daarbij komt, volgens fractievoorzitter Mark de Koning dat groepen mensen niet worden bereikt. 

,,Jongeren laten weten dat zij er kennelijk niet bij horen. Ondernemers die deel uitmaken van landelijke ketens vertellen ons dat zij niet zijn benaderd, hoewel zij van groot belang zijn voor een sterke Hoeksche Waardse economie en dus de werkgelegenheid’’, aldus De Koning. 

De fractie van de PvdA heeft daarom vragen gesteld aan het college. ,,Wij vrezen dat het buitensluiten van groepen de representativiteit niet ten goede komt en dat het sturende karakter van het onderzoek afbreuk doet aan de kwaliteit.’’ 

Een ander bezwaar dat de PvdA heeft is dat het onderzoek Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) slecht vindbaar is. De Koning: ,,Onze vraag is hoe het college zal bewerkstelligen dat er zoveel mogelijk respondenten het onderzoek zullen invullen. 

Lees ook:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren