Janneke Zevenbergen neemt afscheid als voorzitter van de Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW)

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: Janneke Zevenbergen (l) draagt het voorzitterschap over aan Lena Zevenbergen (r). - Foto PR

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 22 juni j.l. van Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW), één van de 40 collectieven in Nederland die zich bezighouden met agrarisch natuurbeheer, werd afscheid genomen van Janneke Zevenbergen als voorzitter. Janneke Zevenbergen heeft CCHW samen met Mellany Klompe in 2015 opgericht met het doel om agrariërs te ondersteunen bij de uitvoering van akkerranden‐ en weidevogelbeheer binnen de kaders van het Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb).

Met haar charme en vasthoudendheid heeft Janneke Zevenbergen heel veel tot stand gebracht. De Hoeksche Waard staat internationaal bekend als een gebied met grootschalige moderne landbouw, in een kleinschalig cultuurlandschap met een fijnmazig netwerk van bloemrijke akkerranden die landschap en biodiversiteit dienen. Als iemand zich met dat laatste mag vereenzelvigen is het Janneke Zevenbergen. Tijdens de ledenvergadering droeg Janneke Zevenbergen het voorzitterschap over aan Lena Zevenbergen, Akkerbouwer en Fruitteler te Klaaswaal. Lena is goed bekend met het ANLb, zij is al een groot aantal jaren veldcoördinator bij CCHW.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren