Laat je inspireren door de eerste vrouw in de Tweede Kamer uit Strijensas en doe mee met de lokale politiek van de Hoeksche Waard!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Hoeksche Waardse vrouwen die momenteel politiek actief zijn - Foto PR

Zijn vrouwen inmiddels goed vertegenwoordigd in de politiek? Niet in de Hoeksche Waard, daar telt de 37-koppige gemeenteraad maar 8 vrouwen. 

Vrouwen Inn is door vrouwelijke raads- en burgerleden uit de Gemeenteraad HW opgericht om meer vrouwen voor de lokale politiek te interesseren.  21 juni jl. was de tweede bijeenkomst van de Vrouwen Inn in Strijensas, waar zowel zij samen met een aantal geinteresseerden een rondleiding kregen door het geboortedorp van Suze Groeneweg. De eerste vrouw in de Tweede Kamer was Suze Groeneweg uit Strijensas. Dat was in 1918. Haar levenswandel biedt inspiratie, om met evenveel optimisme als deze baanbreekster, het raadslidschap aantrekkelijker te maken voor vrouwen.

Daarna werd, aan de hand van het boek ‘De zijkant van de macht’ van de politicologe Julia Wouters, een aantal stellingen over de positie van vrouwen in de politiek besproken. Er was onderling veel herkenning. Ervaringen en leerpunten werden doorgenomen op serieuze toon maar afgewisseld met veel humor.  De aanwezige introducees waren enthousiast over deze mooie zonovergoten bijeenkomst en doen graag volgende keer weer mee. Zo zijn de eerste stappen in de voetsporen van Suze Groeneweg gezet, om ook van de gemeenteraad in de Hoeksche Waard een betere afspiegeling van de maatschappij te maken.

De volgende Vrouwen Inn bijeenkomst is op 27 september in de avond. 

De uitnodiging komt te staan op onze website https://www.vrouwen-inn-hoekschewaard.nl/

en op facebook https://m.facebook.com/profile.php?id=100092378106082&sk=about&wtsid=rdr_0jHgmBi7F4e8pREiS

Volg ons voor alle updates!

Wilt u deelnemen aan de Vrouwen Inn of heeft u een vraag m.b.t. meer vrouwen in de gemeentelijke politiek, mail dan naar [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren