Jungki Hapkido examens bij Chimyung Kwan

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Wim Goes

Vrijdag 23 juni hield Hapkido school Chimyung Kwan weer Jungki Hapkido examens in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland. Nico Vermaas, oprichter en trainer bij Chimyung Kwan, is weer heel trots op zijn sportschool en zijn leerlingen. De afgelopen maanden is er door de leerlingen weer keihard getraind om aan het examen te kunnen deelnemen. Iedereen heeft het fantastisch gedaan en is voor zijn/haar band geslaagd.

Er waren een aantal familieleden, vrienden en andere belangstellende aanwezig. Na de warming-up moesten de leerlingen valbreken en de trap- en slagtechnieken laten zien. Daarna was het technische deel van het examen aan de beurt. Er waren examens voor de gele band, bruine band en de rode band. Hoe hoger de kleur band, hoe meer technieken er uitgevoerd moeten worden. Maar ook hoe hoger de kleur band des te strenger er wordt gekeken naar het uitvoeren van de technieken. Verschillende losmaak (bevrijdings) technieken, weerbaarheidstechnieken, worpen en gewrichtsklemmen kwamen aan de orde. Alle technieken zijn uitgevoerd volgens de Jungki Kwan Hapkido methode.

Tussendoor kregen de leerlingen ook een aantal theoretische vragen over de historie van Hapkido. Nico Vermaas vertelde de leden ook over het ontstaan van Hapkido, waar het vandaan komt en hoe Grootmeester Lim, Hyun-Soo hier een grote rol in speelt. Na afloop van het examen nog even wachten op de uitslag. Daarna werd de nieuwe kleur band bij elke leerling omgeknoopt en het officiële Jungki Kwan certificaat uitgedeeld.

Chimyung Kwan is trots op alle leerlingen die elke week zo hard trainen om de technieken en principes, volgens de Jungki Kwan methode, te leren. Iedereen wil hiermee zijn eigen doel bereiken en het beste uit zichzelf halen. Met het behalen van de nieuwe kleur band en het Jungki Kwan certificaat is dat doel weer een stapje dichterbij.

Hapkido is een zeer veelzijdige Koreaanse zelfverdedigingskunst met diverse been-, stoot- en bloktechnieken, gewrichtsklemmen, valbreken en ontwapenen van je tegenstander. Hapkido is 100% gericht op zelfverdediging. Het is een leerzaam traject waar je veel tijd en energie in moet steken. Met Hapkido maak je geen gebruik van je eigen kracht maar gebruik je de kracht van de tegenstander en zet je deze om in een techniek om jezelf te verdedigen. Je hoeft dus niet sterk te zijn om aan de trainingen mee te kunnen doen. Het is een volledige training waarbij alles aan bod komt en ook juist daarom is Hapkido geschikt voor iedereen.

Wil jij graag sporten maar weet jij niet zo goed wat bij jou past? Kom dan eens een proefles mee doen met Hapkido en ontdek zelf of het iets voor je is. Chimyung Kwan traint elke dinsdag- en vrijdagavond in sportzaal De Boogerd in Oud-Beijerland. Aanmelden en meer informatie over onze trainingen kan via onze website: www.hapkidohoekschewaard.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren