Onderzoek naar overlast bij woningen rondom windpark Spui

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: Dorpsvereniging Filopopers
Dorpsvereniging Filopopers In opdracht van de provincie heeft bureau M+P gedurende 3 maanden metingen verricht bij een aantal woningen rondom windpark Spui in samenspraak met de Omgevingsdialoog (deelnemers Dorpsvereniging Filopopers, CPG, Dorpsvereniging Piershil, Dorpsvereniging Goudswaard, Buurtschap Simonshaven/Hekelingen, Gemeente Hoeksche Waard, Gemeente Nissewaard, Provincie Zuid-Holland, Eurus/Klein Piershil BV)

De provincie heeft voor het onderzoek een doelstelling opgesteld, die luidt: “bijdragen aan het doel om zoveel mogelijk geobjectiveerde informatie te verzamelen om in het vervolg hierop tot mogelijke maatregelen en oplossingen te komen, welke effectief zijn in het licht van uitvoerbaarheid, tijd en inzet van derden en/of geld.”Volgens de onderzoekers wordt de meeste hinder ervaren met windrichting WZW. De expert van M+P geeft aan dat met een reductie van 4% in het draaibeleid een aanzienlijke verbetering gerealiseerd kan worden bij het wegnemen van de overlast.
 
Op 27 juni zit de Omgevingsdialoog weer bijeen om te horen van de provincie en de exploitant welke maatregelen zij gaan inzetten om de overlast verder te reduceren.
Onze reactie op het onderzoek kunt u hieronder lezen. Onderzoek naar overlast Windpark Spui – Dorpsvereniging Filopopers

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren