Inwoners Hoeksche Waard kijken uit naar evenementen en mogelijkheid winkelopenstelling op zondag, blijkt uit peiling

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Wellicht is dit beeld op zondag straks normaal in de Hoeksche Waard - Archieffoto Jacob Haan

Maar liefst 79%  ( 7.698 Stemmen)  van de inwoners uit de Hoeksche Waard willen dat er winkels op zondag open kunnen gaan en er evenementen mogelijk op zondag mogelijk worden. Dat blijkt uit een peiling van de website Hoeksche Waard Nieuws  waar 9709 mensen de afgelopen week op stemden . Hoeksche Waard Nieuws hield  de peiling omdat de gemeente Hoeksche Waard een enquete is gestart over rust en activiteiten op zondag die nog tot 10 juli in te vullen is via deze link. Het doel van het onderzoek is het bieden van duidelijkheid. Van Waveren: “Op dit moment kan het best verwarrend zijn. Wat mag een ondernemer of organiserende partij zelf bepalen? Wat bepaalt de gemeente? En soms verschilt dat ook nog per dorp. Die duidelijkheid is voor inwoners belangrijk, maar zeker ook voor ondernemers. Zij kunnen dan keuzes maken voor de lange termijn.”

Bekijk hieronder de uitslag van de enquête 

Moet de Hoeksche Waard op zondag open of op slot blijven ?

  • Ik kies voor de Hoeksche Waard zondags open. ( Winkeliers mogen beslissen om op zondag open te gaan of niet en evenementen mogen ) (79%, 7.698 Stemmen)
  • Ik kies voor de Hoeksche Waard zondags op slot. ( Winkeliers mogen op zondag niet open en evenementen mogen niet ) (21%, 2.011 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 9.709

Laden ... Laden ...

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren