Video: Is Rijkswaterstaat klaar voor de langste afsluiting van de Heinenoordtunnel?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De Heinenoordtunnel is bijna heel augustus afgesloten in beide richtingen. Rijkswaterstaat zegt dat ze in die vier weken veel werkzaamheden gaan verrichten, zoals nieuwe installaties,  de verlichting en het asfalt. Maar het belangrijkste dat ze deze zomer gaan doen is het plaatsen van het Middentunnelkanaal. Deze afgesloten ruimte tussen de huidige 2 tunnelbuizen wordt de vernieuwde vluchtroute. Onze verslaggevers Pascal Kerpel en Cathy van Essen namen een kijkje bij de Heinenoordtunnel en de proefopstelling van het middentunnelkanaal, om te kijken of alles nog volgens schema loopt.

Op het bouwterrein naast de tunnel staat een deel van het middentunnelkanaal zoals dat in augustus in de tunnel gebouwd gaat worden. Dit achteraf in een bestaande tunnel bouwen is een hele puzzel. Met deze proefopstelling is voorbereid hoe dit zo efficiënt mogelijk gedaan kan worden binnen de afsluiting van 4 weken.

De tunnel is vanaf maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur volledig afgesloten om het nieuwe middentunnelkanaal te plaatsen. En van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.0 uur eerst alleen richting Bergen op Zoom. Ook in 2024 zal de tunnel nog diverse malen afgesloten zijn en eind 2024 is de renovatie voltooid en kan de tunnel er weer jaren tegen aan!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren