Expositie zussen van Schuuring in ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Annelies van Twist-Schuuring en Janneke van den Heuvel-Schuuring (links) exposeren samen in Dienstencentrum 't Weegje. - Foto Arie Pieters

Er is weer een nieuwe tentoonstelling ingericht in het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ’t Weegje. Het betreft ditmaal een expositie van schilderijen gemaakt door twee zussen. Men kan hun fraaie serie werkstukken van 1 juli tot 31 augustus 2023 komen bezichten op de begane grond in het Dienstencentrum aan ’t Weegje in ’s-Gravendeel.

Het gaat om de twee schilderende zussen Annelies van Twist-Schuuring en Janneke van den Heuvel-Schuuring. Annelies is geboren en getogen in ’s-Gravendeel. Zij ontdekte in haar studietijd dat zij aanleg had voor tekenen en schilderen, maar na het afstuderen heeft ze daar o.a. door werk, opleidingen en gezin niets mee kunnen doen. In 2014 is er tijd vrijgekomen en heeft zij het schilderen weer opgepakt. Zij schildert niet zo vaak als dat ze zou willen, maar het plezier is er zeker niet minder om. Annelies is in 2015 lid geworden van de vereniging voor amateur beeldend kunstenaars ‘Studio 76’ in Dordrecht, om meer met het schilderen bezig te zijn. Zij heeft in 2018 en 2019 de online basis- en vervolgcursus ‘portretschilderen’ gevolgd bij Esther van Tilburg en is momenteel bezig met de online opleiding ‘Fijnschilderen’ bij Art Partout. Haar stijl is realistisch, met soms een uitstapje naar wat losser werk. Ze heeft werken gemaakt met aquarel-, acryl- en olieverf.

Tweede expositie samen

Janneke is geboren en opgegroeid in ’s-Gravendeel. Op dit moment woont ze tijdelijk in Brussel, maar in september verhuist ze terug naar haar woonplaats Roosendaal. Tekenen is altijd een hobby van haar geweest. Van 2009 tot 2015 heeft Janneke deel uitgemaakt van de groep tekenen en schilderen aan de School van de Kunsten in Roosendaal. Hier heeft zij haar passie voor het schilderen met olieverf ontdekt. Voordat ze naar Brussel verhuisde was ook zij lid van de vereniging ‘Studio 76’ in Dordrecht. Haar stijl ligt meer bij het Impressionisme. Ze houdt van kleurgebruik en af en toe maakt ze ook abstract werk. Annelies en Janneke delen de passie voor het schilderen. Zij exposeren nu voor de tweede maal samen. In 2017 hebben zij geëxposeerd in het gemeentehuis van Korendijk. U kunt de expositie bezoeken op werkdagen en op de zaterdag, tijdens de openingsuren van het Dienstencentrum. De toegang is uiteraard gratis.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren