Zoektocht naar nieuwe burgemeester Hoeksche Waard mislukt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Raadszaal - Foto Casper Streefkerk

Dinsdag 4 juli kwam de gemeenteraad bijeen om te besluiten over de aanbeveling van de nieuwe burgemeester van Hoeksche Waard. Echter is de vertrouwenscommissie na een zorgvuldige selectie tot de conclusie gekomen dat er geen passende kandidaat is gevonden. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Maurice Pahladsingh, zegt: “Helaas hebben we de juiste match niet kunnen vinden. Daarom komt er geen voordracht.”

   

In overleg met de commissaris van de Koning, Jaap Smit, is de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester daarom stopgezet. Jaap Smit: “Een kroonbenoemde burgemeester wordt benoemd voor een periode van 6 jaar. Daarom is het erg belangrijk dat de burgemeester en de gemeente goed bij elkaar passen. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad Hoeksche Waard is zorgvuldig te werk gegaan om de goede match te vinden. Helaas heeft dit nu niet geleid tot een voordracht, maar ik heb er vertrouwen in dat in een volgende ronde gemeente Hoeksche Waard een kroonbenoemde burgemeester vindt. Wanneer deze opnieuw wordt opgestart, bespreek ik na de zomer met de vertrouwenscommissie. De juiste keuze vraagt soms om meer tijd.” 

 

Charlie Aptroot blijft de komende maanden aan als waarnemend burgemeester. Vanwege de geheimhouding over de werkzaamheden van de vertrouwenscommissie kunnen verder geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren