Expositie Van Kantlijn tot Kompas in GalerieWind toont absurditeit kantoortaal

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

AD-Columniste Carrie Jansen opent op woensdag 12 juli om 17.00 uur de expositie Van kantlijn tot kompas in GalerieWind – Prins Hendrikkade 124A – Rotterdam. Tijdens de drie weken durende expositie tonen adviseur en cartoonist Mark de Koning en schrijver Marcel de Jong op posterformaat cartoons met teksten uit het boek Krankzinnig Kantoorkompas, dat in 2022 bij Uitgeverij Passage is verschenen en op de longlist van het managementboek van 2023 stond.

De door Pieter Kers vormgegeven posters laten deabsurditeit van kantoortaal zien. Daarmee kunnen de bezoekers straks iedere transitieopgave probleemloos over het weekend tillen. Wat heet: over de komende tien jaar. De expositie geeft een doorkijkje in de diverse publicaties van Marcel de Jong en de voorafgaande tekenwerken van Mark de Koning, zijn krabbels in de kantlijn. De expositie duurt tot en met 30 juli. De galerie is iedere donderdag tot en met zondag geopend van 13 tot 17 uur. Bezoek is vanaf 30 juli tot en met 14 augustus enkel mogelijk op afspraak.

Workshop: Afkickkliniek krankzinnige kantoortaal

Op 19 juli van 13.00 tot 16.00 uur organiseren Mark de Koning en Marcel de Jong de workshop Afkickkliniek krankzinnige kantoortaal voor iedereen die wil stoppen met onboarden en nooit meer het momentum wil meemaken waarin het laaghangend fruit moet worden gekapitaliseerd. In de workshop worden deelnemers zich bewust van de kantoortaal die ze zelf gebruiken. Samen met De Koning en De Jong zoeken ze naar taal die iedereen begrijpt. De kosten zijn beperkt: slechts € 34,58 per persoon (inclusief hapjes en drankjes). Bij het pinpointen krijgen de deelnemers één euro en twaalf cent korting. Aanmelden kan via: [email protected].

 

Boek op longlist managementboek van het jaar

De expositie is gebaseerd op het boek krankzinnig kantoorkompas, dat in 2022 bij Uitgeverij Passage verscheen. In het boek tonen cartoons en geheel in kantoortaal geschreven beschrijvingen van de meest gebruikte kantoortaal de absurditeit van managementtaal. Het boek stond op de longlist van het Managementboek 2023. De jury noemt het boek:Hilarisch. Gewoon als tussendoortje. Als dit ergens op een koffietafel zou liggen vlak voor een bespreking, zou men de lezer hardop horen lachen. Hartstikke leuk en bevrijdend.De Jong en De Koning waren stomverbaasd over de nominatie. Want als het boek íets op de hak neemt, is het wel managementtheorie en -taal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren