Laat jongeren meedenken in de gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
GroenLinks Hoeksche Waard zal het college oproepen om het Burgerberaad van de Hoeksche Waard toegankelijk te maken vanaf 16 jaar. - Archieffoto

Op dit moment kijkt de gemeente Hoeksche Waard hoe zij haar eerste burgerberaad laat plaatsvinden. GroenLinks Hoeksche Waard neemt hier een duidelijk standpunt over in: “Laat jongeren hier volwaardig aan deelnemen”. Aanstaande donderdag zal de fractie dan ook een motie indienen om het burgerberaad toegankelijk te maken vanaf 16 jaar.

Burgerberaad

Met een burgerberaad helpen inwoners de volksvertegenwoordigers om beslissingen te nemen over vaak ingewikkelde en/of polariserende onderwerpen. Een door loting samengestelde groep inwoners geeft op basis van uitgebreide informatie en overleg uiteindelijk een advies over te maken beleid.

Vanaf 16 jaar

GroenLinks Hoeksche Waard zal het college oproepen om het Burgerberaad van de Hoeksche Waard toegankelijk te maken vanaf 16 jaar. Fractievoorzitter Vincent Rietvelt: “De beslissingen die de gemeente neemt hebben langer gevolgen voor jongeren, dan is het dus ook logisch dat zij actief kunnen meedenken en meepraten over zaken die voor hun ook van belang zijn”. In de basis is het zo dat er alleen 18-plussers worden gevraagd. Rietvelt: “Laten we het net zo doen al bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam, daar worden 16 en 17 jarigen ook uitgenodigd. Wel zo eerlijk!”

Aanstaande donderdag 6 juli zal de gemeenteraad een oordeel vellen over dit voorstel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren