Toename opvang (zwerf)dieren in dierenopvangcentrum de Dierenstee

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Tijdens de vakantieperiode is een treurige trend waarneembaar bij dierenopvangcentrum de Dierenstee in Numansdorp. Ook dit jaar neemt het aantal opgevangen huisdieren aan het begin van de zomer weer toe. Hier zijn verschillende redenen voor. Helaas is een van de oorzaken het niet goed doordacht aanschaffen van een huisdier. Gemeente Hoeksche Waard is wettelijk verantwoordelijk voor het opvangen van zwerfdieren die binnen de gemeentegrenzen gevonden worden en heeft hier afspraken voor gemaakt met Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard. Hoewel vrijwilligers van de Dierenstee met liefde de dieren opvangen, is het beter om de opvang van zwerfdieren te voorkomen. Daarom roepen Stichting Dierenbelang, dierenopvangcentrum de Dierenstee en de gemeente inwoners op om vooraf goed na te denken over de aanschaf van een huisdier.


Voordat een nieuw huisdier wordt aangeschaft, is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Zo weet u zeker dat u een keuze maakt die bij de situatie past. Als blijkt dat een huisdier teveel tijd kost of dat de kosten voor het onderhouden van een huisdier te hoog zijn, is het aanschaffen van een huisdier af te raden. Ook als een huisdier juist goed past in de situatie is het prettig om te weten dat er een weloverwogen beslissing is gemaakt. In dat geval is er een prima basis om goed voor uw nieuwe huisgenoot te kunnen zorgen. En dat is de beste garantie om samen een heel plezierige tijd tegemoet te gaan.

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij het houden van een huisdier?

Bij dierenopvangcentrum de Dierenstee voorzien ze u graag van meer informatie. Zij zijn telefonisch te bereiken via 0186 – 655 150 of via e-mail [email protected]. Ook kunt u veel informatie over de aanschaf en het houden van een huisdier vinden op de website van LICG.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren