Laat geen spullen achter aan de waterkant, dit voorkomt massale inzet van hulpdiensten!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Archieffoto Politie HW

De brandweer in Zuid-Holland Zuid is het afgelopen halfjaar ruim 40 keer ingezet voor meldingen van een persoon te water. Dat is vaker dan in dezelfde periode van vorig jaar. Vaak gaat het om gevonden spullen langs de waterkant. Een kinderfi ets langs de waterkant veroorzaakt snel onrust. Een melding
hiervan maken is daarom ook een logische handeling.

De hulpdiensten nemen na deze melding geen enkel risico en zetten groots in. Het kan immers om mensenlevens gaan en dan telt iedere seconde. Bij de meeste meldingen is het gelukkig loos alarm. De eigenaar van de (kinder)fiets, scooter of kledingstukken is gelukkig in orde. Een opluchting voor alle betrokkenen.

Help de hulpdiensten

De hulpdiensten in Zuid-Holland Zuid vragen om oplettendheid bij ouders en verzorgers van kinderen. Laat spullen zoals kinderfietsen of speelgoed niet onbeheerd achter bij de waterkant en vermeld een adres of telefoonnummer op deze spullen zodat de hulpverlener/vinder contact kan opnemen met de eigenaar. Zo zorgen we ervoor dat er geen onrust ontstaat wanneer dat niet nodig is.

Bel bij twijfel altijd 112

Tref je een (kinder)fiets onbeheerd aan vlakbij de waterkant? Bel bij twijfel altijd 112!

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Politie Basisteam Hoeksche-Waard (@politie_hoekschewaard)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren