Atalante Sport uit Oud-Beijerland doet mee aan gym- en showsportspektakel in Amsterdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
 

Amsterdam is deze zomer het podium voor de World Gymnaestrada 2023; het grootste gym- en showsport evenement ter wereld. Een niet-competitief breedtesport evenement dat elke vier jaar wordt gehouden met bijna 19.000 actieve deelnemers uit 60 landen. Van zondag 30 juli tot en met zaterdag 5 augustus vindt de 17de editie van dit unieke mondiale evenement plaats in Amsterdam verdeeld over een drietal locaties; RAI Amsterdam, Olympisch Stadion en het Vondelpark.

Nederlandse delegatie
Alle deelnemers trainen hard voor hun optreden op de World Gymnaestrada, maar het gaat ze zeker ook om de hele ervaring, de festiviteiten en het Olympische gevoel van trots om voor je land uit te komen. Atalante sport uit Oud-Beijerland is onderdeel van de Nederlandse delegatie. Met een aantal deelnemers van de vereniging zijn ze onder andere te zien tijdens de Nationale avond.

 

Nationale Avond en FIG Gala
Twee absolute hoogtepunten tijdens het grootschalige evenement zijn de Nationale Avond en het FIG Gala. Op dinsdag 1 augustus vindt tijdens de Nationale Avond een show plaats die wordt uitgevoerd door ruim 300 gymsporters van de Nederlandse delegatie. Ze nemen bezoekers mee op een spectaculaire reis door Amsterdam. Als afsluiting van de week staan drie zogeheten FIG Gala’s op het programma. Een showspektakel van 90 minuten met optredens uit 20 landen, onder leiding van de bekende Nederlandse musicalster en choreograaf Stanley Burleson. Turnen, dans, freerunnen, ritmische gymnastiek, acrobatiek en springen; alle gymsport disciplines komen aan bod tijdens deze shows in RAI Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar via https://worldgymnaestrada2023.com/.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren