Vakantieplannen of op vakantie? Deel het niet op social media!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Zonnige vakantiekiekjes, toeristische plaatjes of prachtige vergezichten. Wie binnenkort op vakantie gaat – of dat wellicht al is – deelt ze natuurlijk graag met vrienden en familie. Maar wees voorzichtig met wat je deelt op social media, zegt Sybren van der Velden Walda, landelijk projectleider woninginbraak bij de politie op. Want niet alleen je vrienden en familie zitten op Instagram, Facebook of Twitter. Ook inbrekers gluren mee.

“Door onderzoek weten we dat criminele bendes op sociale media kijken of mensen op vakantie zijn”, vertelt Van der Velden Walda. Cijfers over het aantal inbraken dat plaatsvindt door een bericht op sociale media heeft de politie niet. Maar dat inbrekers op die manier te werk gaan is zeker. Het gaat voornamelijk om professionele bendes voor wie we het steeds makkelijker maken. Van der Velden Walda: “We zijn zo ongelofelijk online met zijn allen. Als je tegenwoordig een naam googelt, heb je al snel een adres te pakken. Als je naam in je account staat, ben je te achterhalen.”

Inbraak voorkomen

Sein ook de buren in, dat je op vakantie bent. Dan kunnen zij een oogje voor je in het zeil houden, tijdens je afwezigheid.

Denk verder aan algemene inbraakpreventiemaatregelen. Laat een bewoonde indruk achter als je weggaat. Als je iemand langs laat komen om de planten water te geven, laat diegene dan ook de post opbergen. Maak gebruik van slimme lampen of lampen met een tijdschakelaar. En sluit alles goed af, voordat je van huis weggaat.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren