Mevrouw Hoek-Tuk uit ’s-Gravendeel is 101 jaar geworden!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Mevrouw Hoek-Tuk 101 jaar - Foto Jeffrey Groeneweg Qphoto

Mevrouw Hoek-Tuk vierde zaterdag 29 juli haar 101e verjaardag. Locoburgemeester Adriaan van der Wulp ging afgelopen weekend op verjaardagsbezoek. Hij feliciteerde haar namens het gemeentebestuur met een mooie bos bloemen en een doosje bonbons.

De wieg van mevrouw A. (Jaantje) Hoek-Tuk stond aan de Molendijk in Numansdorp. In de oorlogsjaren was de polder achter haar ouderlijk huis onder water gezet om de Duitsers tegen te houden. In die tijd woonde Jaantje met haar ouders, broers en zussen in Hardinxveld, bij een slager. Honger heeft het gezin daardoor gelukkig niet geleden. Haar aanstaande man ging op de fiets met houten banden van Klaaswaal naar Hardinxveld om haar te zien en te knuffelen. Als dat geen echte liefde is! Helaas overleed hij al op 55-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Het echtpaar ging in 1949 in de Oranjestraat in Klaaswaal wonen. Dit waren de eerste sociale woningen die in Klaaswaal werden gebouwd. Mevrouw Hoek-Tuk heeft daar 73 jaar naar volle tevredenheid gewoond. Sinds een jaar woont ze in zorgcentrum Immanuël. 

Jaantje, Jeanne, Sjaan

Haar man noemde haar liever Jeanne en zo gebeurde het dat Jaantje bij haar schoonfamilie al snel Sjaan werd genoemd. Haar eigen familie bleef haar gewoon Jaantje noemen.

Naaiwerk, zingen, rummikuppen

Mevrouw heeft als hobby veel naaiwerk gedaan, ook voor anderen. Deze werkzaamheden liepen op een gegeven moment zelfs een beetje uit de hand. Zingen bij een zangkoor deed mevrouw graag en met haar zus heeft ze yoga beoefend. Met de Zonnebloem en ANBO maakte ze verschillende bus- en vaarreisjes. Rummikuppen was haar favoriete spelletje. Dit speelde ze met vriendinnen en elke 2 weken, onder het genot van een hapje en drankje, tijdens een gezellige middag in de Schaapskooi in Klaaswaal. Mevrouw Hoek-Tuk leest nog elke dag de krant en slaat de roddelbladen niet over. Sinds een paar maanden wordt ze heel goed verzorgd in verzorgingshuis Immanuël in ‘s-Gravendeel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren