Patrick van den Boogaard uit ‘s-Gravendeel mengt zich tussen de wereldtop van amateur darts!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Van maandag 17 juli t/m zaterdag 23 juli heeft Patrick van den Boogaard uit ‘s-Gravendeel deelgenomen aan de MODUS Super Series in het Engelse Portsmouth. De 28-jarige Van den Boogaard was daar als vertegenwoordiger van ADC Europe een nieuwe internationale amateur organisatie, die opgezet is door o.a. Michael van Gerwen en Vincent van der Voort. Zij hebben hem de mogelijkheid geboden om zichzelf te tonen op het hoogste wereldniveau van amateur darts.

De MODUS Super Series is een 13-wekelijkse toernooireeks waar elke week 12 amateur darters het tegen elkaar opnemen op een podium met camera’s en scheidsrechter. Elke zaterdag zullen de beste 6 spelers spelen voor het nodige prijzengeld en dit voor een volgepakte kleine zaal met darts supporters, live uitgezonden op een Engelse tv-zender. Na 12 weken komen de weekwinnaars samen in Week 13 om te spelen voor een nog grotere prijzenpot, waar de hoofdprijs maar liefst 20.000 pond bedraagt.

Van den Boogaard begon zijn campagne in Week 11 van de MODUS Super Series – Series 4, waar hij het o.a. opnam tegen Winmau World Masters winnaar Wesley Plaisier en voormalig PDC-ster John Henderson. Na drie succesvolle dagen in Group A wist ‘Boogie’ derde te worden in zijn groep en kwalificeerde hij zich voor Groep B waar hij wederom sterk bleek. Doordat hij in deze groep tweede werd achter Plaisier verzekerde hij zichzelf van deelname aan de ‘Saturday Finals Night’.

Op deze zaterdag zagen we een zelfverzekerde Van den Boogaard verschijnen aan de oche en ondanks een verloren partij tegen John Henderson (2-4; 76.03) ging hij door naar de halvefinale, na een overwinning op Justin Hood (4-2; 92.72). In deze halvefinale wachtte wederom de uit Hendrik-Ido-Ambach afkomstige Wesley Plaisier. In deze halvefinale toonde de Gravendeler nogmaals zijn vorm en na o.a. vijf maal een 140 score en een gemiddelde van 101.90 werd de landgenoot met 4-0 opzij gezet door Van den Boogaard en plaatste hij zich voor de finale.

In deze finale wachtte het Engelse talent Jarred Cole, waar Van den Boogaard de gehele week al spannende wedstrijden tegen gespeeld had. Echter toonde Van den Boogaard vanaf den beginnen al zijn scorend vermogen en werd de Engelsman vrij gemakkelijk gepasseerd. Met o.a. een 180 score, vier 140 scores en een gemiddelde van 89.68 in de finale, werd er met 4-2 gewonnen van de Engelsman. Hierdoor won Van den Boogaard zijn grootste titel ooit. Naast het pakken van de trofee en het nodige prijzengeld, kwalificeerde hij zich hiermee ook voor de ‘Champions Week’ die van maandag 31 juli t/m 5 augustus live te zien is op YouTube, via het MODUS Super Series kanaal. Hier zal Mioch het o.a. op gaan nemen tegen voormalig PDC sterren: Jelle Klaasen, Steve West, Berry van Peer en Colin Osborne.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren