CDA Hoeksche Waard stelt vragen aan college over klachten groen onderhoud openbare ruimte

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Enkele foto's die inwoners ons toestuurde uit de Hoeksche Waard over het ongewenst groen.

Hoeksche Waard – CDA raadslid Ad Valkenburg heeft vragen aan het college van de gemeente Hoeksche Waard gesteld over het groen onderhoud in de Gemeente Hoeksche Waard . Naast dat de uitslag van poll van Hoeksche Waard Nieuws al duidelijkheid bracht kreeg ook de politiek veel klachten van inwoners en ondernemers in de winkelgebieden. ” Het CDA ziet het onderhoud van de openbare ruimte als een zeer voorname gemeentelijke taak. Een goed onderhoud van de openbare ruimte komt de rust en veiligheid ten goede en maakt winkelgebieden aantrekkelijk ”  aldus raadslid Ad Valkenburg.

CDA raadslid Ad Valkenburg stuurde volgende vragen naar wethouder van Waveren die verantwoordelijk is voor het groenonderhoud in de Hoeksche Waard:

Van onze inwoners blijven we klachten krijgen over het groen onderhoud in de openbare ruimte. Het lukt tot op heden niet om dit op orde te krijgen.
In september 2020 is daar in een motie al door het CDA aandacht voor gevraagd. Toen is beloofd te werken naar een gewenst onderhoudsniveau. Klachten bleven echter. In september 2021 heeft het CDA wederom vragen gesteld. Gevraagd is naar meer mogelijkheden te zoeken en extra middelen in te zetten. Het college heeft toen in september 2022 een evaluatie gedaan en klachten in beeld gebracht. Verbetervoorstellen zijn doorgevoerd en wederom zijn er meer middelen ter beschikking gesteld. Klachten blijven echter tot op vandaag binnen komen. Ook vanuit de winkelgebieden komen berichten dat het onderhoud openbare ruimte onvoldoende is. Daarom de volgende vragen:

  1. Hoe ervaart het college het aanhouden van de klachten over het groenonderhoud
  2. Welke acties gaat het college nemen ?
  3. Krijgen de winkelgebieden van onze gemeente extra aandacht?

Hieronder de uitslag van de onlangs gehouden poll:

Ongewenst groen: Bent u tevreden over het onderhoud van het groen ( onkruid ) in uw straat en wijk in de Hoeksche Waard ?

  • Ik ben niet tevreden (92%, 2.655 Stemmen)
  • Ik ben tevreden (8%, 219 Stemmen)
  • Geen mening (1%, 23 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 2.897

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren