Apotheek Numansdorp tijdens zomersluiting Heinenoordtunnel extra geopend voor spoedrecepten

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Gemeente HW

Vanmorgen was zorgwethouder Joanne Blaak op bezoek bij Arnel Medjedovic van Apotheek Numansdorp. Hij opent tijdens de zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel op zaterdagen enkele uren de deuren van de apotheek aan de Burgemeester de Zeeuwstraat voor spoedrecepten. Daar is ze erg blij mee en heeft hem en zijn medewerkers bedankt voor de bereidwilligheid en inzet.

De inwoners van de Hoeksche Waard zijn buiten kantooruren aangewezen op apotheken in Rotterdam en Dordrecht. Dit is al een flinke reisafstand en zeker tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel kan de reistijd oplopen. Dit is geen wenselijke situatie.

Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor openstelling van de apotheek tijdens toekomstige weekendafsluitingen van de tunnel. Daarnaast gaat de wethouder met de zorgverzekeraars in gesprek over mogelijke structurele oplossingen want zij zijn verantwoordelijk voor de medische en acute zorg. Voor nu  is wethouder Blaak erg blij dat Arnel de apotheek deze 3 zaterdagen enkele uren opent. De gemeente neemt hiervoor de extra kosten op zich.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren