Update werkzaamheden: De eerste week afsluiting van de Heinenoordtunnel zit erop

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: Rijkswaterstaat

Vanaf 1 september heeft de Heinenoordtunnel een nieuwe vluchtgang: een middentunnelkanaal. Afgelopen week zijn in de buis richting Bergen op Zoom de onderste wandelementen geplaatst. Daarna worden de bovenste delen geplaatst en wordt het kanaal ‘rookdicht’ gemaakt. In middenwand van de andere buis, de buis richting Rotterdam, komen onder andere nieuwe vluchtdeuren,

In het middentunnelkanaal zelf wordt ook hard gewerkt. Onder andere kabelgoten monteren, leggen van kabels en leidingen van de installaties en systemen van de tunnel, aanduidingen voor de vluchtroute en maken van de vloeren.

Na de bouw van het middentunnelkanaal start de opbouw van de nieuwe installaties en systemen. De oude systemen blijven in de tunnel en in werking tot de nieuwe systemen opgebouwd, getest en goedgekeurd zijn. Wij noemen dat ‘parallel ombouwen’. Dat is best een uitdaging. De energievoorziening moet 2x zoveel aankunnen en je moet uiteraard ook kijken naar de ruimtelijke huishouding. Er is al niet veel ruimte en het nieuwe kabeltracé moet de oude niet in de weg zitten. Vooraf is dit tot in de details uitwerkt en uitgedacht.

Wat foto’s van hoe het er van binnen nu uitziet. En een luchtfoto voor wat kleur.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren