Waardevolle overwinning voor Zinkwegse Boys op sc Waarde

De eerste oefenwedstrijd van ZWB was tegen het Zeeuwse sc. Waarde, afkomstig uit een dorpje van die naam (Waarde) in de buurt van Kruiningen.De omstandigheden waren uitstekend: een zonnetje met een verkoelend windje.

De thuisploeg van trainer Peter van Dam (met assistent Henk Reedijk, de tweede assistent Mike Fiere, kon niet aanwezig zijn) kwam gretig uit de startblokken. Soms wat te gretig: het hoge tempo leidde tot wat slordigheidjes. Toch scoorden de Beijerlanders in de 20e minuut de openingsgoal:  ‘Sniper’ Simon van Rheeden maakte zijn eerste doelpunt na zijn rentree bij de Zinkwegse Boys. Ietwat gelukkig caramboleerde zijn inzet via een tegenstander langs de Zeeuwse goalie: 1-0.

Na de drinkpauze kregen de Boys nog een grote kans, maar de bal hobbelde wonder boven wonder tergend langzaam voor het vijandelijke doel langs.  Na een voorzet van Thomas van Gilst voltrok Lars de Koning in de 27e minuut wel koelbloedig het vonnis. Goed doorgelopen tikte hij beheerst de 2-0 binnen. In de 31e minuut kwam Rens Burgwal nog  alleen voor de keeper, maar zijn inzet was te zwak. Zinkwegse Boys vergat daarna de marge verder te vergroten. Met name de ‘eindpass’ was steeds net te slordig. Zo werd de ruststand 2-0

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, ondanks 8 (!!) wissels aan de kant van ZWB. De bezoekers werden zelden gevaarlijk, terwijl de thuisploeg verzuimde het overwicht op het scorebord zichtbaar te maken. In de 55e minuut resulteerde ‘galeryplay’ van de zinkweg-voorwaartsen vlak voor het Zeeuwse doel tot ieders verbazing niet in een treffer.  In de 57e minuut was het wel raak: een schot van Niels Nederlof van net buiten de 16 werd door de doelman van sc. Waarde volledig verkeerd beoordeeld: 3-0. In de 69e minuut schoot Marnix de Koning met een bekeken schuiver van zo’n 20 meter weer raak. De keeper was kansloos: 4-0 In de 73e minuut redde deze doelman schitterend op een bekeken schot van Thomas van Gilst richting bovenhoek.

Daarna kreeg ZWB nog wat kansen en ook aan de andere kant moest doelman Arne de Jong nog enige malen handelend optreden, maar de (zeer sportieve) wedstrijd was feitelijk gespeeld. De als altijd uitstekend fluitende scheids, Rob Bisot, blies exact op tijd af.

Conclusie: Zinkwegse Boys was duidelijk gewoon sterker dan sc. Waarde. Het toch in behoorlijke getale toegestroomde publiek had een leuke middag!