De bal rolt ook bij SHO weer.

4 Min Read
Foto PR
Na drie trainingen onder de nieuwe oefenmeester Hans Maus speelde SHO zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de nieuwe jaargang tegen vierde divisionist FC ‘s Gravenzande. Het was al weer een aardig tijdje geleden dat SHO en de Westlanders tegenover elkaar stonden. Dat was in het seizoen 2014/15 in de hoofdklasse. Op 20 september werd het op de Kikkershoek 2-1, Henk Roeland tekende voor beide SHO-treffers. Vier weken later werd op het Julianapark voor de beker gespeeld wat in 1-1 (doelpunt Joey Kleijn) eindigde. FCG won de noodzakelijke strafschopserie met 5-4 (misser SHO: Martin de Ruijter). Op 31 januari 2015 won SHO de uitwedstrijd met 4-3. Doelpuntenmakers SHO: Henk Roeland, Dennis Groosjohan (!), Geert Bakker en Joey Kleijn. Ondanks de maximale puntenscore tegen FC ‘s Gravenzande degradeerde SHO aan het eind van de rit uit de hoofdklasse.

SHO begon met elf vertrouwde gezichten al speelde Job van der Meijde nog maar een enkele keer in de hoofdmacht. Opvallend was dat Robin Winkels ook weer acte de presence gaf. De routinier raakte vorig seizoen in de vijfde wedstrijd al na een half uur geblesseerd en speelde daarna geen minuut meer. Hopelijk laat het blessurespook nu eens langer de met aanvoerdersband getooide middenvelder met rust.
Al in de openingsminuut ontsnapten de gasten aan een achterstand toen bij de eerste aanval van SHO drie opeenvolgende inzetten werden gekeerd. Na tien minuten profiteerde ‘s Gravenzande van balverlies van SHO: 0-1 door Twan van Meerten. Al snel daarna was Jesse Vermaat dicht bij de gelijkmaker maar strandde op de keeper. Krachtsverschil was nauwelijks waarneembaar maar kansen voor Vermaat en De Pender werden niet verzilverd. Vlak voor rust ontsnapte ‘s Gravenzande opnieuw en uit de counter werd de voorsprong verdubbeld door Yuri Westhoff: 0-2.

Na de pauze verschenen negen andere spelers aan SHO-kant binnen de lijnen, waaronder de nieuwelingen Luc Rozendaal (FC Binnenmaas), Joost van Eck (Smitshoek) en Stevie Soares (RVVH). Het was logischerwijs even zoeken bij SHO maar de gastploeg kon een paar doelrijpe kansen niet benutten. Toen na een uur ook bij ‘s Gravenzande een massale spelerswisseling plaatsvond (8 stuks) was ook aan die kant de snit er wel even uit. SHO wist er van te profiteren door Roel Luth. Met de wind in de rug en invallerdoelman Jouvenaar erg ruim voor zijn doel liet de jeugdige middenvelder met een schot vanaf de middenlijn de sluitpost kansloos en tekende daarmee voor het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen: 1-2. Het was tevens het eerste doelpunt voor Roel in de hoofdmacht en één om in te lijsten en op te hangen naast de treffer die doelman Niels Steehouwer aan het eind van het seizoen maakte in de uitwedstrijd tegen Brielle. Ondanks nog wat mogelijkheden van weerskanten werd er niet meer gescoord.
Opstelling SHO: Niels Steehouwer, Job van der Meijde, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh, Jesper Troost, Robin Winkels, Jesse Vermaat, Dedier Bos, Tim de Pender, Kevin Angel Queijo.