‘s-Gravendeel verliest eerste oefenwedstrijd nipt van FC IJsselmonde

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto FC IJsselmonde

In eerste instantie stond voor ’s-Gravendeel de wedstrijd tegen FC Binnenmaas gepland. Maar door droevige omstandigheden bij FC Binnenmaas ging dat niet door. Door snel handelen van Leo de Vlaming (’s-Gravendeel) en Ron Boerlage (FC IJsselmonde) kon er toch gevoetbald worden.

Het was nog even wennen om weer in wedstrijdverband te voetballen, want men kon in de beginfase elkaar lastig de bal toespelen. Dat was merkbaar aan beide kanten. De eerst opgelegde kans was voor Dejan Bislimi die na een knappe actie de bal maar net voorlangs schoot. Even later had ’s-Gravendeel geluk dat FC IJsselmonde het zelfde deed nadat aan de rechterkant een speler door ’s-Gravendeel over het hoofd gezien werd.

Na een half uur spelen werd ’s-Gravendeel op achterstand gezet. Bryan Bos schampte de bal met zijn hoofd waarna de bal bij doelman Jurre de Ronde belandde. De doelman verwerkte de bal niet goed die in bezit kwam van FC IJsselmonde. De dienstdoende speler bedacht zich geen moment en mikte de bal van ruim achttien meter in het lege doel, 1-0.

Niet lang hierna kwam ’s-Gravendeel weer op gelijke hoogte. Dustin Zomerhuis bracht de bal vanaf links voor. Dejan Bislimi kreeg na een tweede poging de bal achter de FC IJsselmonde doelman, 1-1. Vlak voor het rustsignaal was het Maurits Kuiper die met een harde ‘poeier’ het vijandelijke doel bestookte. Maar de FC IJsselmonde doelman kon knap redding brengen.

Na rust aardig wat wisselingen bij ’s-Gravendeel. Zodoende was het rommelig en werd er veel balverlies geleden. Doelman Jimmy Waasdorp kon nog knap redding brengen, maar vijf minuten hierna moest hij zich gewonnen geven en kwam FC IJsselmonde op 2-1.

’s-Gravendeel leek hierna even de weg kwijt te zijn want in korte tijd keek het ineens tegen een 4-1 achterstand aan. FC IJsselmonde kon het leed nog erger maken, maar de bal werd heel onfortuinlijk van dichtbij hoog over geschoten.

In de slotfase rechtte ’s-Gravendeel de rug en kwam veel vaker voor het FC IJsselmonde-doel en het spel oogde verzorgder. Zo werd de stand door Dustin Zomerhuis terug gebracht naar 4-2. Hij werd door Ryan Aarnoudse bediend, die op zijn beurt door Zoey Hoogwerf werd aangespeeld.

De 4-3 leek door Luke Remijn binnenschoten te worden. Helaas mikt Remijn de bal van dichtbij hoog over. De 4-3 eindstand werd dan toch gerealiseerd. Dustin Zomerhuis mocht zijn tweede doelpunt aantekenen, doordat hij beheerst de bal langs de FC IJsselmonde-keeper schoof.

Komende dinsdag neemt ’s-Gravendeel deel aan het Eeuwelingentoernooi. Deze keer ligt de organisatie bij vv Strijen. ’s-Gravendeel neemt het dan op tegen Oud – Beijerland. Aanvang op

Sportpark Strijen is 20.00 uur.

Trainer Sander Willemstijn had de beschikking over de volgende spelers:

Jurre de Ronde, Jimmy Waasdorp, Wesley Dijkstra, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Ryan Aarnoudse, Sjoerd van Elsen, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Dejan Bislimi, Leonard van Maaren, Luke Remijn, Milan Verbaas, Koen Colijn, Daan van Son, Bryan Bos, Dustin Zomerhuis.

Scoreverloop:

30ste     1-0       FC IJsselmonde

34ste     1-1       Dejan Bislimi

55ste     2-1       FC IJsselmonde

60ste     3-1       FC IJsselmonde

71ste     4-1       FC IJsselmonde

82ste     4-2       Dustin Zomerhuis

89ste     4-3       Dustin Zomerhuis

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren