Zinkweg wint oefenwedstrijd ruim van Overmaas

Derdeklasser Overmaas was de tweede tegenstander van Zinkwegse Boys in de voorbereiding op de competitie. Een duidelijk sterkere opponent dan die in de eerste wedstrijd, en duidelijk bedoeld om de Boys nu eens wat meer op de proef te stellen. Een bewuste keuze van de trainersstaf. (Peter van Dam met assistenten Henk Reedijk en Mike Fiere)

De opening was direct fel en in een hoog tempo. Zinkweg kreeg zelfs de meeste kansjes. De Beijerlanders speelden geconcentreerd en vonden telkens een vrije man. De Rotterdammers bleken individueel  balvaardig. In de 27e minuut opende Thomas van Gilst na een goede combinatie met een verpletterende knal via de onderkant van de lat de score echter voor Zinkwegse boys: 1-0. (Doorkopbal van Kevin Brasser) Op dat moment was dat, verrassend genoeg, een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld: de gastheren voetbalden geconcentreerd. Met name het middenveld imponeerde.

In de 36e minuut bleek dat weer:  Marnix de Koning rondde een schitterende combinatie van ZWB koeltjes af: 2-0. (Bekeken assist van Justin de Lange) En amper 3 minuten was het weer raak. Wederom een prachtige combinatie, ditmaal (nogmaals) afgerond door Thomas van Gilst.3-0 (prima assist Lars Stolk) De ‘harde kern’ stond inmiddels door het vertoonde spel langs de lijn met de mond open van verbazing.

Direct na rust knalde de ingevallen Timo van Bennekom nog op de onderkant lat, de bal stuiterde helaas terug het veld. Niet veel later moest de doelman van Overmaas gestrekt naar de hoek op een schot van Rens Burgwal. Een prima redding. Simon van Rheeden schoot weer kort daarna vanaf de vijandelijke achterlijn net voor het doel langs.

In de 55e minuut was het wel raak: Na een assist van Timo van Bennekom schoot Kevin Brasser (in twee keer) de bal weer succesvol binnen: 4-0

Zinkwegse Boys bleef ondanks 7 wissels in de rust duidelijk sterker. Timo van Bennekom speelde in de 65e minuut Simon van Rheeden schitterend vrij voor het doel; diens prachtige lob viel helaas net op de lat.

En er volgden nog een aantal goede kansen voor ZWB, terwijl de defensie met ‘good old’ aanvoerder Bas Koelemeijer (tweede helft) en een werkelijk uitstekende Mart van Meijden een zeer solide indruk maakte.

Conclusie: ZWB laat Overmaas alle hoeken van het veld zien.

‘Man of the match’: Thomas van Gilst met twee doelpunten en ook uitstekend ‘dienend’ spel. Chapeau! Overmaas viel mij wat tegen.

Scheidsrechter Rob Bisot floot uitstekend.