SHO – Zwaluwen eindigt in gelijkspel

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Adri Troeleman
Voor de derde wedstrijd in de oefensessie van SHO waren de Vlaardingse Zwaluwen neergestreken op de Kikkershoek. Op 1 november vorig jaar oefende SHO in de haringstad tegen de vierde divisionist. Bij de rust had de formatie van -toen nog- trainer Gilberto de Wildt een 3-1 voorsprong dankzij een hattrick van Tim de Pender. Na de thee stelden de gastheren orde op zaken: 5-3.

Bij SHO ontbrak op de bank assistenttrainer Alexander de Graaf omdat hij en zijn partner Marcella de trotse ouders waren geworden van zoon Max, waarvoor natuurlijk de hartelijke felicitaties!
Vanaf de aftrap nam Zwaluwen het heft in handen en was het voor SHO tegenhouden geblazen met zo nu en dan een een uitval. Net als eerder in de week tegen Poortugaal speelde het eerste bedrijf zich hoofdzakelijk af op de helft van SHO waarbij weer duidelijk werd dat de vierde divisie al weken eerder met de voorbereiding is begonnen dan de eerste klasse. Na een paar goede reddingen van doelman Niels Steehouwer was de sluitpost van SHO in de 26e minuut kansloos op een uithaal die voor hem buiten bereik in de kruising verdween: 0-1. Daarna kreeg de keeper nog tweemaal hulp van het aluminium zodat met de ene schamele treffer het rustsignaal werd gehaald.
In de tweede helft kwam Job van der Meijde er in voor Jeroen Eikelenboom en veranderde er niet veel, al werd SHO wat dreigender.
Na een uur de eerste echte kans voor SHO. Jesse Vermaat dook op in het vijfmetergebied en schoot in die kansrijke positie via de vingertoppen van de keeper en de lat over. Meteen daarna kwamen er een stuk of acht verse krachten in bij SHO.  Na een korte onderbreking op driekwart van het duel ging ook doelman Steehouwer naar de kant en werd vervangen door Mees Keizer, keeper van Onder 23. Na een paar ingrepen van de verse kracht onder de lat en enkele afzwaaiers van Vlaardingse kant die zijn domein maar net misten kwam SHO in de 88e minuut toch nog langszij. Yur Snoek werd knap de diepte ingestuurd en vanuit moeilijke positie van net vóór de achterlijn lukte het hem om de bal in het doel te schuiven: 1-1.
In de slotseconde leek Zwaluwen er alsnog met de volle buit vandoor te gaan maar op appèl van SHO-grensrechter Nico Boekhoud annuleerde scheidsrechter Richard van der Rest de treffer zodat trainer Hans Maus een eerste succesje kon noteren. De Dordtse arbiter had destijds ook de ”eer” om het laatste optreden van de Oud-Beijerlanders in de hoofdklasse -seizoen 2014/15- te mogen leiden, het al gedegradeerde SHO tegen kampioen Katwijk, het werd 0-7… Het laatste competitiebezoek van Zwaluwen aan Oud-Beijerland was in dezelfde jaargang, op 1 november 2014 werd het 0-3.
Opstelling SHO: Niels Steehouwer, Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Luc Rozendaal,
Ferdinand Römelingh, Joost van Eck, Bart van Eck, Robin Winkels, Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
46’ Job van der Meijde voor Jeroen Eikelenboom
60’ Aron van Schaik, Roel Luth, Jurre Altena, Sam Reedijk, Dedier Bos, Tommy Reedijk, Yur Snoek.
70’ Mees Keizer voor Niels Steehouwer
Dinsdag 22-08-2023: SHO – CWO, aanvang 20.00 uur.
Zaterdag 26-08-2023: SHO – FC Binnenmaas, aanvang 15.00 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren