SHO wint oefenwedstrijd tegen 3e klasser CWO

Dinsdag 22-08-2023: SHO – CWO
Alweer de vierde oefenwedstrijd in de aanloop van weer een zware competitie. Het Vlaardingse CWO was te gast bij SHO. Een jaar geleden speelden beide ploegen in Vlaardingen tegen elkaar en dat werd 2-2 waarmee op dat moment SHO het meest tevreden mocht zijn. CWO kwam toen nog uit in de tweede klasse en leek na de wedstrijd tegen SHO toch zeker een van de kanshebbers voor promotie. Het liep toch anders en uiteindelijk degradeerde CWO via de nacompetitie. Tja, zo raar kan het gaan als het een beetje tegenzit, zeker bij versterkte degradatie zoals vorig seizoen.
De doelpunten werden gemaakt door Dennis Outermans en Rik Schouten die allebei vertrokken naar FC Binnenmaas. Zij kunnen zaterdag hun rentree maken op de Kikkershoek als zij met hun ploeg te gast zijn bij SHO. Overigens was het voor Outermans zijn enige doelpunt dat hij in de Beijerlandse hoofdmacht heeft gemaakt.
Na drie vierdedivisieclubs nu een derde klasser als sparringpartner. Vanaf de aftrap nam SHO het heft in handen maar het leverde nauwelijks kansen op Pas in de 36e minuut kwam SHO op voorsprong door een doelpunt van Jesse Vermaat: 1-0.
In de tweede helft ditmaal geen kolonie andere spelers aan SHO kant, alleen Ferdinand Römelingh voor Jesper Troost.
Al na een paar minuten een snelle aanval over de rechterkant van CWO wat de gelijkmaker opleverde: 1-1. Er kwamen daarna in een paar wisselmomenten wel andere spelers in het veld bij SHO maar uitgespeelde kansen waren niet tot nauwelijks te bekennen.
Een voorzet van Dedier Bos werd door Tim de Pender in de ballenvanger geramd en een indraaiende voorzet van Joost van Eck werd door De Pender goed naar de benedenhoek ingekopt maar de doelman had een navenante redding. Nadat SHO nog aan een achterstand was ontsnapt kon zo’n vijf minuten voor tijd toch het winnende doelpunt worden genoteerd. Een corner van Dedier Bos werd door Aron van Schaik hard in het doel gekopt: 2-1. En daarmee heeft trainer Hans Maus zijn eerste overwinning binnen.
Ook nu weer gaf CWO goed partij maar ook in de derde klasse zal het weer een moordende strijd worden voor de begeerde plaatsen.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer, Jesper Troost, Aron van Schaik, Luc Rozendaal, Job van der Meijde:
Tommy Reedijk, Bart van Eck, Kevin Angel, Jesse Vermaat, Tim de Pender, Danny Kanters.
Zaterdag 26-08-2023: SHO – FC Binnenmaas tijdens het jubileumfeest van 60 jaar Supporters Vereniging’Steeds Hooger’.  Mogelijk begint de wedstrijd al om 14.30 uur.