Echtpaar De Vrij-Have uit Puttershoek zestig jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar De Vrij 60 jaar getrouwd - Foto Elizabeth Heijblom

Puttershoek – Op woensdag 23 augustus waren Ary de Vrij en Elizabeth de Vrij-Have (beiden 82) 60 jaar getrouwd. Wethouder Adriaan van der Wulp feliciteerde ze gisterenmiddag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Ary is vlak voor de kerst, op 24 december 1940, geboren op de sleepboot van zijn ouders in Rotterdam met domicilie in Puttershoek. Elizabeth is precies over een week jarig; zij is op 30 augustus 1940 geboren in Dordrecht. In juni 1953 kwam ze in Puttershoek wonen.

Ze gingen allebei in Dordrecht naar school. Ze leerden elkaar kennen op de veerboot het Pelikaantje tussen Puttershoek en Dordrecht. Na hun huwelijk ging het echtpaar varen op het binnenvaartschip van zijn ouders, de ‘Corrie’.

Zij kregen 2 kinderen: zoon Jan in 1964 en dochter Ineke in 1966. Toen de kinderen naar school gingen, is het gezin in 1970 in Puttershoek komen wonen. Ary werkte op een scheepvaartkantoor en Lies bij een groothandel in aardappelen.

Samen gingen ze tennissen en ze hielden van skiën en golfen. Meneer was actief als hockeyer en mevrouw zong bij operakoor Euphonia.

Genieten van elke zonnige dag

Hun geheim van een goed huwelijk is veel aandacht hebben voor elkaars wensen, samen leuke dingen doen en  toertjes maken, vooral naar de zee en het strand. Ze genieten van elke zonnige dag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren