Intake samenwerking Bibliotheek Hoeksche Waard en Kinderdagverblijf SpeelOkee

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Op donderdag 24 augustus jl. hebben Bibliotheek Hoeksche Waard en SpeelOkee de intake gehad om de samenwerking die al bestond tussen beide partijen nog verder te versterken en de krachten te bundelen.

Het Ministerie van OCenW heeft naar aanleiding van het Masterplan Basisvaardigheden onlangs geld gereserveerd voor het versterken van leesbevordering in de kinderopvang en scholen. Met behulp van dit bedrag worden nieuwe locaties gerealiseerd voor BoekStart in de kinderopvang, Bibliotheek op school po en vmbo. Voor de Hoeksche Waard zijn er 4 Kinderopvang locaties voor BoekStart in de Kinderopvang toegewezen, waaronder Kinderdagverblijf SpeelOkee in Oud-Beijerland. 

Kinderdagverblijf SpeelOkee hecht grote waarde aan (voor) leesbevordering en taalontwikkeling bij kinderen en hun ouders.

Gedurende het jaar worden themagericht boeken uitgezocht en interactief ingezet bij het kinderdagverblijf. Nu deze samenwerking wordt geïntensiveerd kan dit nog verder uitgebreid worden en is SpeelOkee ambassadeur voor de BoekStart voor de jonge kinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren