Gemeente Hoeksche Waard is een gezonde school rijker!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto HW Actief

 Het was gisteren feest op het IKC de Wereld Oud-Beijerland. De school mag zich de komende 3 jaar een Gezonde School noemen. Wethouder Joanne Blaak reikte het certificaat voor het thema Bewegen uit aan de directeur John Staps. Dat gebeurde buiten op het schoolplein, onder toeziend oog van zo’n 130 leerlingen en de oersportieve Billie de Bever. Gefeliciteerd! 

Binnenkort hangt op de gevel van de school het bijbehorende schildje met het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat IKC de Wereld op Centrum een gezonde school is, met veel aandacht voor een gezonde leefstijl en sport en bewegen in het onderwijs. De school heeft het vignet Gezonde school ontvangen, omdat zij op alle 4 de pijlers (Educatie, Schoolomgeving, Signaleren en Beleid) hebben voldaan binnen het thema Bewegen. 

Beweging en gezonde voeding

“Wij zijn een kleinschalige school waar bewegen en gezondheid integraal wordt ontwikkeld. Al vanaf 0 jaar zijn kinderen welkom en leren ze spelenderwijs met leeftijdsgenootjes om te gaan, sportief, sociaal en emotioneel. Zo zijn we sinds september 2020 onderdeel van JOGG Hoeksche Waard, waarbij de kinderopvang en school samen werken aan een gezonde schoolomgeving. 

Bewegen doen we niet alleen binnen maar ook veel buiten. Ons grote schoolplein nodigt uit om samen sportief bezig te zijn; of je nu je talent ontdekt tijdens een sprintwedstrijd op de atletiekbaan, op de klimmuur, tafeltennist of met één van de vele balsporten, voor iedere leerling is er voldoende uitdaging. Wij willen onze leerlingen laten ervaren dat sporten leuk is en hen daarmee op het spoor zetten van “een leven lang blijven bewegen” aldus John. Zo sporten de leerlingen in het naastgelegen park met de eigen bevoegde leerkrachten en in twee externe sportzalen onder begeleiding van een vakleerkracht bewegingsonderwijs zodat ze op jonge leeftijd aangemoedigd worden om te bewegen. 

Fruit eten is ook onderdeel van het schoolbeleid. Waar we ontzettend trots op zijn is het watertappunt op het schoolplein. Om het water drinken extra te stimuleren is het bij ons elke woensdag dan ook kraanwaterdag, aldus Yvette Goudriaan, adjunct directeur op Wereld op Centrum. Tijdens de lessen wordt de lesstof gecombineerd met bewegend leren. Dit verbetert de concentratie en bevordert het onthouden van de lesstof. Bovendien wisselen we de lesstof af met energizers.” 

Door de gedane inspanningen zijn we blij met het behaalde certificaat! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren