‘s-Gravendeel wint van FC Dordrecht Amateurs

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

’s-Gravendeel heeft in een doelpuntrijk duel winst behaald op FC Dordrecht (am.)

’s-Gravendeel had direct een veldoverwicht en creëerde direct een mogelijkheid. Ryan Aarnoudse ontsnapte aan de rechterkant aan zijn directe tegenstander maar de bal die hij voorgaf werd helaas door Zoey Hoogwerf van dichtbij over gemikt. Maar dat herstelde hij kort daarna door de 1-0 voorsprong op zijn naam te zetten. Milan Verbaas zette Dustin Zomerhuis aan het werk die via een lob de uitlopende Dordtse doelman passeerde, waarna Hoogwerf de bal het laatste zetje gaf.

Hierna kreeg ’s-Gravendeel kans op kans om de marge de verhogen. Dat gebeurde dan pas rond minuut vierentwintig. Ryan Aarnoudse ging een knappe combinatie aan met Leon de Jong die voorzette en na een ‘overstapje’ van Zoey Hoogwerf, rondde Perrie Huisman het af, 2-0.

Dat de stand hierna niet verder uitbreidde kwam omdat de precisie bij ’s-Gravendeel ontbrak. Koen Colijn probeerde het van afstand en een poging van Dustin Zomerhuis werd van de lijn gehaald. Pas diep in de eerste helft vielen er nog doelpunten. Perrie Huisman lobde de bal over de keeper, die zich probeerde te herstellen maar volledig mistastte waarna het 3-0 werd.

Dustin Zomerhuis mocht ook bijna een duit in het zakje doen, maar zijn poging werd van richting veranderd, waarna Zoey Hoogwerf de bal wel achter de Dordtse doelman werkte, 4-0.

Kort na dit doelpunt werd er in de defensie van ’s-Gravendeel niet goed ingegrepen. FC Dordrecht kon terugkomen naar 4-1. Voor het rustsignaal mocht ’s-Gravendeel doelman Yaran de Jong, die zijn eerste basisdebuut maakte, danken dat het geen 4-2 werd. Met een fraaie redding stompte hij de bal onder de lat vandaan.

Waar ’s-Gravendeel in deel één een ruim overwicht had, was er in het begin van deel twee niet veel van te zien. Misschien uit nonchalance bij ’s-Gravendeel of het kwam door de toegepaste wissels die trainer Michael Witman van FC Dordrecht toepaste, ooit uitkomend voor ’s-Gravendeel 2, maar de thuisspelende club raakte even van het padje. Want in no time stond het ineens 4-2.

FC Dordrecht rook dat er meer in zat, maar kon nog niet tot scoren komen. ’s-Gravendeel kon nog enigszins onder de druk uitkomen, maar wist middels Zoey Hoogwerf en Luke Remijn de stand niet te veranderen. Dat deed FC Dordrecht wel en kwam na ruim een uur spelen verder terug tot 4-3 omdat een Dordtse speler geheel vrijstand kon inkoppen.

’s-Gravendeel paste hierna nog wat wissels toe waarna de balans weer iets terugkwam. Leon de Jong mocht deze middag ook nog een doelpunt op zijn naam brengen. In de zeventigste minuut werd het dan ook 5-3. De 6-3 eindstand werd door Maurits Kuiper op het ‘scorebord’ gebracht. Een afgeslagen bal werd snoerhard door hem tegen het net gewerkt.

Volgende week de eerste bekerwedstrijd. Tegenstander is dan GOZ. Aanvang op Sportpark de Erve in Mijnsheerenland is 14.30 uur.

Voor ’s-Gravendeel kwamen uit:

Yaran de Jong, Jimmy Waasdorp, Wesley Dijkstra, Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Maurits Kuiper, Ryan Aarnoudse, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Luke Remijn, Milan Verbaas, Koen Colijn, Daan van Son, Bryan Bos, Dustin Zomerhuis

Scheidsrechter: Grzegor Kukuryk uit Vlijmen

 

Scoreverloop:

8ste       1-0       Zoey Hoogwerf

24st     2-0       Perrie Huisman

37ste     3-0       Perrie Huisman

40ste     4-0       Zoey Hoogwerf

42ste     4-1       FC Dordrecht

47ste     4-2       FC Dordrecht

62ste     4-3       FC Dordrecht

70ste     5-3       Leon de Jong

83ste     6-3       Maurits Kuiper


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren