SHO wint oefenwedstrijd gemakkelijk van FC Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto Adrie Troeleman
Deze hele dag stond in het teken van het feest ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Supporters Vereniging ’Steeds Hooger’. Het kwam daarom goed uit dat FC Binnenmaas als tegenstander was uitgenodigd want geen last van de tunnelafsluiting en er spelen nu een aantal voormalige SHO spelers in het groen/geel met Sander Fakkel als hun trainer. Dat zou al genoeg moeten zijn om de ‘FC’ bij de titelkandidaten te kunnen inschatten.

Het was inmiddels voor de vijfde keer in acht jaar dat SHO en Binnenmaas tegenover elkaar stonden in de oefenperiode voorafgaande aan de competitie. Alle keren bleek SHO de sterkste. Op het Maasdamse sportpark werd het in 2016 2-3 en in 2020 1-4. Op de Kikkershoek won SHO in 2015 met 6-0 en twee jaar geleden werd het 3-1.
Langer geleden, in 2010, was FC Binnenmaas in het bekertoernooi lelijk spelbreker voor SHO. In een poule van drie, met het nu niet meer bestaande DHZ, was -omdat DHZ twee nederlagen leed tegen de Hoeksche Waarders, DHZ – SHO 1-3 en FC Binnenmaas – DHZ 7-1- de afsluitende wedstrijd SHO – FC Binnenmaas bepalend voor wie door zou gaan waarbij de gasten aan een gelijkspel voldoende zouden hebben. Een toen tegenvallend SHO keek na een uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan, slaagde er wel in om alsnog op 2-2 te komen maar dat was dus te weinig om door te gaan in het districtsbekertoernooi.
SHO leek er volop zin in te hebben en kwam goed uit de startblokken. In de zesde minuut was het al prijs. Joost van Eck bediende rechtsachter (!) Jesper Troost op maat die binnen de zestien goed wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal in de lange hoek kon schuiven: 1-0.
SHO behield het overwicht en kwam zelden of nooit in de problemen. Er kwamen wel doelrijpe kansen voor het complete Beijerlandse aanvalstrio maar goed keeperswerk stond SHO succes in de weg.
In het laatste kwartier voor de pauze viel er door de wolkbreuk weinig te genieten omdat goed spel toen nauwelijks nog mogelijk was. Zelfs fervente toeschouwers die normaliter altijd aan de overzijde van de kantine langs de lijn staan zochten nu toch maar een droog plekkie op de tribune die zo weer eens tamelijk vol zat.
Na de pauze kreeg de zon weer de overhand en begon SHO met één wissel, Dedier Bos verving Tim de Pender. Na bijna een uur spelen werd bij een afgeslagen SHO corner hands geconstateerd door scheidsrechter Vugts en hij wees gedecideerd naar de stip. Kevin Angel voltrok probeemloos het vonnis: 2-0. Kort daarna een vierdubbele wissel bij de wit/zwarten en ook nu konden een paar royale kansen niet worden benut zodat het bij 2-0 bleef, waarna de acteurs zich in het feestgedruis konden storten.
SHO heeft in vijf wedstrijden nu zeven keer gescoord door evenzoveel spelers. Het vizier op korte termijn scherper krijgen zal één van de speerpunten zijn van trainer Hans Maus.
Scheidsrechter was de ambitieuze Quinn Vugts (17) uit ‘s-Gravendeel die weinig moeite had om het duel in de hand te houden.
Beginopstelling SHO:
Niels Steehouwer, Jesper Troost, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh, Joost van Eck, Bart van Eck, Robin Winkels, Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel Queijo.
Dinsdagavond 20.00 uur SHO – DBGC.
Zaterdag begint het districtsbekertoernooi.
Het volledige programma in poule 4:
Zaterdag 02-09
SHO – HBSS 15.00
SV Den Hoorn – Heinenoord 15.30
Zaterdag 09-09
Heinenoord – SHO 17.00
HBSS – SV Den Hoorn 14.30
Zaterdag 16-09
SV Den Hoorn – SHO 15.30
HBSS – Heinenoord 14.30
Nrs 1 en 2 gaan door naar knock out fase

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren