Odensehuis Hoeksche Waard zoekt dringend vrijwilligers

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Vooral in de Hoeksche Waard stijgt het aantal mensen met dementie en daardoor neemt het aantal bezoekers van het Odensehuis toe. Het inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie in Oud-Beijerland heeft als gevolg daarvan dringend meer vrijwilligers nodig.

Het doel van het Odensehuis Hoeksche Waard is de bezoekers een ontmoetingsplek te bieden waar gezelligheid, onder het genot van een kopje koffie of thee en een gezamenlijke lunch, hoog in het vaandel staat.Activiteiten zijn wandelen, muziek beleven, creativiteit, spel, kunst, luisteren naar mooie verhalen, uitjes et cetera. Dit alles kan individueel of gezamenlijk. Niets moet en veel kan.

Het Odensehuis is van en voor de bezoekers. Het draagt eraan bij dat mensen met geheugenverlies langer thuis kunnen blijven wonen. Om dit blijvend te  realiseren voor bezoekers en hun partners/mantelzorgers zijn op verscheidene dagen meer vrijwilligers nodig voor een dag(deel).

De werksfeer is gezellig, er zijn leuke collega’s, doorgaans is er een dankbare, blijde lach van bezoekers, en iedereen heeft de mogelijkheid tot eigen inbreng van ideeën en gelegenheid tot kennis opdoen over dementie.

De oproep is: ,,Kom samen werken aan een dementie vriendelijke samenleving.’’ Aanmelden kan bij de coördinator Deborah van Abkoude via de mail [email protected], of op werkdagen tussen 9 en 15 uur op 0612892309. Het Odensehuis is gevestigd aan de Boezemsingel 7 in het gebouw Boezem &Co naast de kinderboerderij. ,,Loop gerust binnen voor vragen en/of een kennismaking. U bent van harte welkom!’’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren