Interessante excursie Rietgors naar fruitteeltbedrijf in Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Rietgors organiseert op maandagavond 4 september voor haar donateurs een interessante excursie naar het biologische fruitteeltbedrijf van F. van de Erve in Goudswaard. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Akkerranden in een boomgaard?

De bloemenranden langs de akkers zijn sinds 2005 bekend in de Hoeksche Waard. Ze waren de eerste jaren vooral gericht op waterkwaliteit en vormden een buffer tussen het gewas en de sloot. Vervolgens werd ook biodiversiteit een belangrijke doelstelling en vooral Functionele AgroBiodiversiteit (FAB): hoe kan biodiversiteit worden ingezet voor de agrarische bedrijfsvoering? In de akkerbouw kunnen akkerranden een belangrijke rol vervullen voor natuurlijke plaagbestrijding. De verschillende soorten bloemen in de randen die in het kader van het agrarisch natuurbeheer worden aangelegd zijn zo geselecteerd dat ze over een zo lang mogelijke periode insecten aantrekken die de luizen in het gewas op de akker bestrijden. Maar ook voor een fruitteeltbedrijf kan dit van belang zijn. Dit jaar is er in de Hoeksche Waard nu voor het eerst in het kader van het agrarisch natuurbeheer een bloemrijke ‘akker’rand in een boomgaard aangelegd.

Waar en hoe laat?

U bent op maandagavond 4 september welkom op het biologische perenbedrijf van F. van de Erve, Nieuwendijk 21, Goudswaard. We starten om 19.00 uur met een kopje koffie of thee en een korte toelichting op de avond en het bedrijf. Daarna gaan we de boomgaard in. De peren hangen nog aan de bomen en de randen staan nog volop in bloei, dus genoeg te zien.

Aanmelden

De excursie is vooral bedoeld voor de donateurs voor Rietgors. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom, maar we vinden het wel prettig als u zich van tevoren aanmeldt. Mocht het water met bakken uit de hemel vallen, dan wordt de excursie uitgesteld. Dat zou heel jammer zijn, ook omdat die week de pluk van de peren in de boomgaard start, maar als het nodig mocht zijn dan willen we u graag kunnen bereiken. Komt u op 4 september? Stuur dan een email naar [email protected] met uw telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren