Topdrukte verwacht in Hoeksche Waard op woensdag en donderdag door versnelde opening N59

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Grote drukte op de rotondes in de N217, zoals bij Maasdam Foto: Pascalle van Werkhoven

Gisteren maakte provincie Zuid-Holland bekend dat vanaf woensdag 30 augustus 05.00 uur de N59 op Goeree-Overflakkee weer geopend is voor verkeer, 2 dagen eerder dan gepland.

Wethouder Harry van Waveren maakt zich zorgen: “Ik ben blij dat de werkzaamheden aan de N59 nu al gereed zijn. Maar veel verkeer van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland rijdt over de N59 via de A29 en de Heinenoordtunnel naar Rotterdam en verder. De Heinenoordtunnel is nog dicht tot vrijdag 1 september 05.00 uur. Wij vrezen dat er dan komende woensdag en donderdag toch weer meer doorgaand verkeer over die N59 vanuit het zuiden de Hoeksche Waard inrijdt. Dat verkeer kan nog niet door de Heinenoordtunnel naar het noorden.

Het gevolg is dat ze via de nu toch al extra drukke N217 naar de Kiltunnel rijden om het eiland weer te verlaten. De versnelde opening van de N59 is goed nieuws voor de gebruikers van deze weg, maar niet voor veel inwoners van de Hoeksche Waard. Het zorgt namelijk voor nog meer verkeersoverlast. We hopen dat het verkeer over de N59 nog zeker twee dagen langer de omleidingen volgt via de A16 om naar Rotterdam en verder te reizen. Provincie en Rijkswaterstaat hebben extra borden neergezet om het verkeer daarop te wijzen. Maar houd er rekening mee dat het dus de komende dagen toch wat drukker kan zijn op de N217 dan we deze weken al zagen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren