SHO wint oefenwedstijd van DBGC

Voor de zesde en laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de poulewedstrijden voor de districtsbeker beginnen was DBGC de tegenstander op de Kikkershoek. De ploeg uit Oude Tonge eindigde in de tweede klasse als vijfde en zag in hun afdeling NSVV kampioen worden en Zuidland als tweede via de nacompetitie ook promoveren. Zij zullen komend seizoen tegenstander zijn van SHO. In de eerste tien minuten trokken de gasten zich niks aan van het klasseverschil en waren een paar keer dreigend in de buurt van het SHO doel maar door goed ingrijpen van de Beijerlandse afweer werd averij voorkomen. In de 12e minuut werd Jesse Vermaat over de linkerkant de diepte in gestuurd en zijn van de achterlijn teruggetrokken voorzet kwam via de kluts bij Bart van Eck die vervolgens de doelman kansloos liet: 1-0.

Goed vijf minuten daarna ging Tim de Pender goed door en met een diagonale bal tekende hij met zijn eerste seizoenstreffer voor 2-0. Kort daarna leek Tim wederom te scoren maar het leer stuiterde via de onderkant van de lat het doel weer uit. Maar volgens ooggetuigen achter het doel zou de bal het doelvlak zijn gepasseerd. Helaas was dat voor de scheidsrechter niet waarneembaar. Maar goed, net nadat het eerste kwart erop zat leek De Pender alsnog zijn tweede van de avond te maken maar de bal leek voor of op de doellijn te stropen waarna Jesse Vermaat, die ook het voorbereidende werk had gedaan, het leer tegen de touwen knalde: 3-0, zodat hij -mede door de al eerder aangehaalde ooggetuigen- de treffer op zijn naam krijgt.
SHO kreeg nog wel een paar riante mogelijkheden maar goed keeperswerk voorkwam erger voor de gasten.
Na de rust met drie wissels aan SHO kant kon DBGC van een misverstand achterin bij de ploeg van trainer Hans Maus profiteren: 3-1. SHO bleef de dominerende partij maar doelpunten bleven achterwege. Pas nadat er uiteindelijk acht verse krachten in waren gekomen was het Jurre Altena, één van de invallers, die voor de 4-1 eindstand zorgde.
Opvallend: bijna een jaar geleden werd, op 3 september, SHO – DBGC als poulewedstrijd voor de districtsbeker gespeeld, dat duel eindigde ook in 4-1 voor SHO. Jurre Altena maakte toen als invaller en debutant zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. De vier doelpunten werden toen allemaal met het hoofd gescoord en gisteren waren het allemaal laag ingeschoten ballen.
Scheidsrechter Jan Tempelaar uit Dordrecht floot een goede wedstrijd en hield het na precies negentig minuten voor gezien.
SHO heeft in de zes gespeelde wedstrijden elf keer gescoord. Alleen Jesse Vermaat heeft er twee gemaakt en tien spelers maakten één doelpunt.

Opstelling SHO:

Niels Steehouwer; Jesper Troost, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Tommy Reedijk; Joost van Eck, Bart van Eck, Robin Winkels; Kevin Angel, Tim de Pender, Jesse Vermaat.
Wissels:
46’ Luc Rozendaal, Roel Luth en Yur Snoek voor Danny Kerpel, Bart van Eck en Jesse Vermaat.
55’ Danny Kanters voor Jesper Troost en Job van der Meijde voor Joost van Eck.
60’ Jurre Altena voor Tim Pender, Ferdinand Römelingh voor Tommy Reedijk en Nick vd Hoek voor Niels Steehouwer.
Zaterdag begint het districtsbekertoernooi.