Zinkwegse Boys doet goede zaken in de voorronde beker.

Het waren prima omstandigheden voor de bekerwedstrijd ZWB-Bolnes. De eerste wedstrijd van dit seizoen waar echt iets op het spel stond.

In het eerste kwartier bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide teams probeerden voetballende oplossingen te zoeken.

In de 12e minuut kreeg ZWB de eerste grote kans van de wedstrijd. De scherpe voorzet van rechts werd echter door iedereen voor het Bolnes-doel gemist.

In de 16e minuut kreeg Timo van Bennekom  een goede kans, maar zijn schot was te zwak om de keeper van Bolnes echt in de problemen te krijgen.

Aan de andere kant werd een vlammend schot nog net geblokt. 18e minuut.

Er volgde een interessant gevecht op het middenveld, waar Bolnes een aantal zeer ervaren spelers had staan.

Bolnes kreeg rond de 29e minuut een aantal corners, waarvan de laatste keurig ingekopt werd. 0-1

ZWB was in deze fase te slordig. Dat haalde het tempo omlaag waardoor de Beijerlanders niet goed in de wedstrijd kwamen. Ook het onderling coachen was onvoldoende. Er werd soms te afwachtend gespeeld, passes kwamen niet aan en in de omschakeling was de thuisploeg niet fel genoeg, zodat de bezoekers te veel tijd kregen om rustig op te bouwen.

Toch kwam de 1-1 op het bord: Rens Burgwal werd prima weggestuurd door Simon van Rheeden en voltrok, alleen voor de Bolnes-doelman, koeltjes het vonnis.

Daarna werd ‘De Zinkweg’ feller.

Direct na de rust werd Kevin Brasser mooi vrijgespeeld voor het Bolnes-doel, maar zijn schot miste kracht, zodat de Bolnes-goalie de bal simpel onder controle kreeg.

En niet veel later, in de 59e minuut, moest deze keeper weer redden op een goed schot van Rens Burgwal.

In de 58e minuut kreeg Simon van Rheeden nog een prima kans, maar weer stond de sluitpost van Bolnes op de goede plek. ZWB drong in deze fase aan. Er werd gretiger gevoetbald, hetgeen ook leidde tot kansen.

In de 70e minuut rondde Rens Burgwal een prachtige solo keurig in de verste hoek af na een prima assist van de jarige Niels Nederlof. 2-1

En in de 72e minuut kopte Simon van Rheeden een prima voorzet van Rens Burgwal binnen. 3-1

Niels Nederlof maakt de klus prima af, in de 85e minuut, met een werkelijk prachtig schot vanaf zo’n 20 meter stijf in de bovenhoek. 4-1