Fortuna Be Quick speelt gelijk tegen Hekelingen

1 Min Read
Foto Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag sloten 5e klasser Fortuna Be Quick en 4e klasser  de eerste van de serie van drie wekelijkse bekerwedstrijden af met een 1-1 puntendeling. Zowel de ploeg van de zuidelijke Spuioever als die van de noordelijke lieten de nodige scoringskansen liggen alvorens Dion van Genderen kort voor rust op aangeven van verdediger Jeroen van der Horst Hekelingen op voorsprong bracht: 0-1.

Lange tijd leek dit de einduitslag te worden. Met nog een half uur op de klok werd een verrassend afstandsschot van Jesse Colijn namens de gastheren ternauwernood door Hekelingen-doelman Gino Harreman buiten zijn doel gehouden. In de 85ste minuut was het Jacco Vink die na een fraaie aanval en dito voorzet van Thimo Herrewijnen de gelijkmaker binnen kopte: 1-1. Een tevreden Fortuna Be Quick-trainer Pascal Hoek na afloop: “de afspraak was om Hekelingen het spel te laten maken en weinig kansen weg te geven en dat is uitstekend uitgevoerd; met name Sander van der Giesen verzette bergen werk op het middenveld en haalde de angel uit het aanvalsspel van de bezoekers.”