MP Motorsport heeft geweldige seizoen afsluiter in Monza in het FIA Formule 3 seizoen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Monza (ITA), SEP 1 - 3 2023 - Italian Grand Prix at Autodromo di Monza. Franco COLAPINTO #10 MP Motorsport. © 2023 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

De Formule 2 en 3 teams van MP Motorsport reisde dit weekend af naar Monza als support series van het Formule 1 circus. Voor het Formule 3 team was dit de seizoen afluister, die niet beter had kunnen gaan voor het team uit Westmaas.  De kwalificatie sessie op vrijdag was een lastige, door de vele rode vlaggen werd besloten dat de sessie niet afgemaakt zou worden met nog 10 minuten te gaan. Jonny Edgar kwalificeerde zich hierdoor als vierde, wat zijn beste resultaat was dit seizoen. Mari Boya en Franco Colapinto eindigde op de 15e en 16e positie, maar door diskwalificaties werden ze gepromoot naar P11 en P12.

Dit betekend dat de Argentijn Colapinto op zaterdag tijdens de eerste race vanaf pole positie mocht beginnen, met Mari Boya naast hem. Beide kenden een goede start maar Boya nam de leiding in de race. Voor de Engelsman Edgar duurde de race niet lang, een andere auto reed in zijn zijkant in de eerste bocht waardoor hij er al meteen uit lag. De Spanjaard Boya en Colapinto wisselden bijna elk rondje van positie maar uiteindelijk as het Franco Colapinto die de race won. Boya eindigde als derde en pakte hiermee zijn eerste Formule 3 podium.

Op zondag werd het MP feest alleen maar beter, toen Jonny Edgar zijn eerste winst in de Formule 3 pakte. Hiermee heeft MP Motorsport beide races in Monza gewonnen, en stonden alle coureurs op het podium. Franco Colapinto ging de zondag race in als tweede in het kampioenschap, helaas werd hij er in de openingsronde uitgetikt en kon hij deze positie niet verdedigen. Hierdoor is Colapinto vierde  geëindigd in het coureurs kampioenschap, en door de goede resultaten in het laatste weekend sprong het team van de vijfde naar de derde positie in het kampioenschap.

Het Formule 2 team reed haar voorlaatste ronde van het kampioenschap, eind november gaan ze met Formule 1 mee naar Abu Dhabi voor de laatste ronde. In een chaotische kwalificatie met weinig ruimte en veel auto’s, kwalificeerde Dennis Hauger zich als 11e en Jehan Daruvala als 16e. Tijdens de Sprint Race op zaterdag was het lastig inhalen en eindigde de coureurs als P12 en P18. De hoofdrace op zondag was een stuk beter, door uit de chaos te blijven tijdens een race met veel safety cars en doordat het team een goede strategie had met pit stops eindigde het team met dubbele punten. De Noor Hauger kwam als 5e over de finish, en zijn teamgenoot Daruvala als 7e.

Het Formule 3 team gaat zich nu focussen op volgend seizoen, waarbij ze in de aankomende maanden nog wat post season tests gepland hebben staan. Formule 2 heeft een pauze van 2 maanden en reist in het laatste weekend van november af naar het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren