SHO wint van HBBS

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Tim de Pender kopt SHO naar de 2-0 - Foto Adri Troeleman
Zo de ”R” is weer in de maand en dat betekent het einde van het oefenvoetbal en de start van de poulewedstrijden in het districtsbekertoernooi. SHO mocht daarvoor op eigen veld aftrappen tegen HBSS. De Schiedammers werden afgetekend kampioen in de derde klasse met maar liefst vijftien punten voorsprong op nummer twee, Victoria’04. Een blik op het wedstrijdformulier leerde verder dat bij de gasten een aantal spelers met hoofdklasse ervaring binnen de lijnen verschenen.

Verder viel op dat HBSS-trainer Toon Wolters veertien spelers (van de zeventien) tot zijn beschikking had die voor de eeuwwisseling zijn geboren terwijl dat bij SHO acht om negen waren.
Het was een eeuwigste tijd geleden dat SHO en HBSS elkaar troffen. In de jaargang 1990-91, nog in de derde klasse, werd SHO kampioen met tien punten voorsprong op de nr 2, HBSS.
Het was voor veel SHO-ers, die toen nog jong waren, de eerste keer dat er wat te vieren viel na de successen uit de jaren zestig.
Na wat aftastende minuten nam SHO de teugels in handen zonder dat het veel gevaar opleverde. Pas na ruim een kwartier de eerste kans, Tim de Pender verscheen schuin voor het doel en waar hij dinsdagavond in vergelijkbare positie wist te scoren verdween het leer nu millimeters langs de verkeerde kant van de staander. Maar nog binnen het half uur was het wel raak, Robin Winkels speelde goed Kevin Angel vrij die de tamelijk luidruchtige doelman Elton Evora het nakijken gaf: 1-0 wat ook de ruststand werd.
Al snel na de doelwisseling was het weer raak. Een door Kevin Angel genomen hoekschop werd door Tim de Pender binnengekopt: 2-0. Tien minuten later soleerde Jesse Vermaat door het Schiedamse strafschopgebied wat 3-0 betekende en even later zorgde Kevin Angel met zijn tweede van de middag voor 4-0. Trainer Hans Maus vond dat een mooi moment om te wisselen en gaf drie verse krachten speeltijd. De snit was er daarmee wel eventjes uit bij SHO hoewel de withemden nog wel wat mogelijkheden kregen. In de slotfase wist invaller Ronald Anthony nog wel de obligate eer voor de bewoners van sportpark Harga te redden: 4-1.
In de allerlaatste minuut dacht Jesper Troost waarschijnlijk wat Jesse Vermaat kan, kan ik ook en hij soleerde eveneens door de vijandelijk afweer maar zijn inzet kon ternauwernood tot corner worden gewerkt.
Bij HBSS is Guy Duim assistenttrainer. Hij droeg zo’n twintig jaar geleden als speler het SHO shirt en op 21 februari 2004 speelde SHO in de hoofdklasse de inhaalwedstrijd tegen Ajax-amateurs in het Olympisch stadion. Duim scoorde toen, als invaller en ruim in blessuretijd, de 0-3 voor SHO. De andere doelpunten kwamen van Dennis Knüppe en Jeroen Rijsdijk. Voor trainer Richard Middelkoop, toen net in dienst bij SHO, was het de eerste competitiezege.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Robin Winkels; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:
72’ Danny Kanters, Tommy Reedijk en Dedier Bos voor Kevin Angel, Bart van Eck en Ferdinand Römelingh.
Doelpunten:
27′ 1-0 Kevin Angel
52′ 2-0 Tim de Pender
62′ 3-0 Jesse Vermaat
65′ 4-0 Kevin Angel
88′ 4-1 Ronald Anthony
Kaarten:
Scheidsrechter Ruben Kooy (22) uit Krimpen aan den IJssel, hij floot in mei van dit jaar de nacompetitiewedstrijd SHO 2- Antibarbari 2 (1-4), had geel voor doelman Elton Evora van HBSS.
De andere wedstrijd in poule 4, Den Hoorn – Heinenoord werd 1-3.
Programma poule 4 zaterdag 09-09
Heinenoord – SHO 17.00 uur

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren