Debuutroman van Hoeksche Waardse auteur Hein van der Meij verschijnt op dinsdag 5 september

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Op 5 september a.s. zal de debuutroman van de Hoeksche Waardse auteur Hein van der Meij met de titel:  Zonaanbidding; Een ‘klein’ boekje in de verkoop gaan. Het betreft een roman die zich deels afspeelt in de Hoeksche Waard & Rotterdam en deels op Kreta. De roman heeft een historische én filosofische inslag.

Het Boek:

Flaptekst:

Een aantal jaar geleden, na decennia tevergeefs te hebben gewerkt aan dat ene grote boek, besloot schrijver Huub van Maasburg om zich even op iets nieuws te richten: een klein boekje over Zonaanbidding door de eeuwen heen. Hoewel hij het zelf niet zo begreep, werd dat boekje een groot succes, met de nodige media aandacht. Nu “Zonaanbidding”  een paar jaar later ongevraagd opnieuw in het nieuws komt, besluit Huub om bij zijn Griekse neef op Kreta te schuilen. Maar ook daar wordt hij gevonden door bekenden en onbekenden. Het idee voor een nieuw klein boekje dient zich aan.

Hein van der Meij woont met zijn gezin in de Hoeksche Waard en is naast schrijver ook werkzaam als IT-architect.

Zijn interesses in geschiedenis, mythologie en filosofie lopen als rode draden door dit boek. Ook zijn liefde voor de warmte, de geuren en het eten van Griekenland zijn volop aanwezig.

“Zonaanbidding, een ‘klein’ boekje” is Heins eerste roman en gaat over de Zons sterke invloed op het leven van de mens en hoe zwak (de invloed van) de eigen wil daar tegenover staat. Boven alles gaat het boek over de zoektocht van hoofdpersoon Huub van Maasburg naar de zin van dit alles.

Zonaanbidding is niet autobiografisch, maar bevat wel veel scenes uit de auteurs persoonlijke gedachtewereld. Thema’s uit de o.a. geschiedenis, filosofie en mythologie komen voorbij. Desondanks is het een roman die zich in het jaar 2019 afspeelt.

Uitgeven in eigen beheer:

Hein van der Meij heeft ervoor gekozen om het boek in eigen beheer uit te geven. Vanaf 5 september zal Zonaanbidding als paperback en e-book te bestellen zijn via www.HeinvanderMeij.nl én via de lokale boekhandels en de online boekhandels, zoals Bruna.nl, Libirs.nl, Bol.com, KOBO.com, KOBO Plus en Amazon.nl.

De Hoeksche Waardse boekhandels,Bruna Edel in Oud-Beijerland en Numansdorp, Bij Arie | Lees Schrijf En Kadoshop in Puttershoek en Boekhandel Schouten in Strijen, zullen vanaf 5 september de boeken ook fysiek in voorraad hebben.

Meer informatie over Hein, het boek en recensies zijn te vinden op www.HeinvanderMeij.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren