Korbatjo verliest eerste wedstrijd van Vriendenschaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op zaterdag 9 september kwam Vriendenschaar uit Hardinxveldt-Giessendam op bezoek bij Korbatjo. De Beijerlanders komen na promotie weer uit in de 1e klasse. Het tweede team wist met 12-9 van Atlas 2 te winnen, waarna het vlaggenschip mocht aantreden. Onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Marcel le Pair, geflankeerd door de nieuwe teambegeleider Jacco Groeneweg, blies scheidsrechter Meulmeester om 14:30 de wedstrijd tot leven op een warme zaterdagmiddag, waar Luuk de Ruiter zijn officiële (basis)debuut maakte voor Korbatjo.

De bezoekers maakten het eerste doelpunt van de wedstrijd. Carlo van Veen maakte het eerste doelpunt van het seizoen voor de blauwgelen. In het vervolg schoten de gasten met scherp, waar de Hypotheker/Detalis formatie weinig tegenin kon brengen. Dit resulteerde in een 3-10 tussenstand (ChaïmReedijk wist 2 keer te scoren voor de thuisploeg). Via doelpunten van debutant Luuk de Ruiter (2x), Anne van Nes en Ruby Vermaas stond er een 7-15 ruststand op het bord.

Waar Vriendenschaar een maatje te groot bleek voor de thuisploeg, liet de thuisploeg bij vlagen ook zeer leuk spel zien. Bij de bezoekers vielen de doelpunten net zo makkelijk als in de eerste helft, waar de thuisploeg er meer moeite mee had. Via doelpunten van Luuk de Ruiter en Anne van Nes (3x) keek Korbatjo tegen een 11-28 achterstand aan. In de slotfase wisten invaller Abe Lorenz, Carlo van Veen (2x) en Alex de Reus nog te scoren, waar scheidsrechter Meulmeester bij een 15-31 stand affloot.

De formatie van Marcel le Pair zal volgende week opnieuw aan de bak moeten bij Movado uit Dordrecht. Om 16:00 begint de wedstrijd van het vlaggenschip, waar het tweede team om 14:30 start tegen Movado 4. De selectie kan een ieders support goed gebruiken. Kom laat je horen!​​​​​

Doelpuntenmakers Korbatjo: Anne van Nes 4x, Carlo van Veen en Luuk de Ruiter beiden 3x, Chaïm Reedijk 2x, Ruby Vermaas, Abe Lorenz en Alex de Reus allen 1x.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren