Ruime bekeroverwinning ‘s-Gravendeel op Cabauw

5 Min Read
Foto Sandra Barth - Jeffrey Nathalia

Het vorige voetbalseizoen stonden de twee kemphanen ook al in de bekercompetitie tegenover elkaar, toen met een negatieve score voor ’s-Gravendeel.

Nu lag de bal al na één minuut en vijfendertig seconden achter Cabauwdoelman Remco van der Heijden. Na voorbereidend werk van Luke Remijn kon Levi Vugts de bal tegen het net werken, 1-0.Het leek of beide ploegen een beetje schrokken van het snelle doelpunt want een enkele keer was er bij beide defensies een vrije doorloop, zonder resultaat overigens. Zo kroop Dustin Zomerhuis goed voor zijn directe tegenstander, zijn volley ging maar net over.Lorenzo van der Heijden had een engeltje op zijn schouder toen hij de bal hard op de lat werkte boven eigen doelman Jurre de Ronde. De scherpte was nog niet helemaal aanwezig bij het meer in balbezit zijnde ’s-Gravendeel. Menig mooi opgezette aanval liep uit op niets. Maar na ruim een half uur spelen dan toch het tweede doelpunt voor ’s-Gravendeel. Ryan Aarnoudse bereikte Dustin Zomerhuis die vrij doorliep naar het Cabauw doel en beheerst de bal langs doelman Van der Heijden schoof, 2-0. Even hierna een knappe redding van Van der Heijden. Hij verwerkte een afstandsschot van Luke Remijn met een katachtige duik de bal tot hoekschop. Echter twee minuten voor het rustsignaal was hij toch geslagen. De 3-0 was qua opzet een beauty. Op rechts werd er knap gecombineerd door Ryan Aarnoudse en Leon de Jong. De bal die voorgegeven werd, werd door Levi Vugts binnen gewerkt.

Na rust een wat zelfde beeld. ’s-Gravendeel had het meeste balbezit, wat gauw resulteerde in een doelpunt. Leonard van Maaren bezorgde met een leep passje Luke Remijn de bal. Remijn had hierna geen moeite om de 4-0 aan te tekenen. De hitte ging hierna beide ploegen parten spelen en logischer wijs waren er wat minder aanvalsdriften. Misschien dat het door de hitte kwam, maar Job van der Vorm kreeg na de drinkpauze een enorme kans. Knap omzeilde hij de doelman waarna hij de bal in een leeg doel kon werken. Hij maakte echter één beweging teveel waarna de bal uit het doel gewerkt door een Cabauwverdediger.Het tempo was wat langzamer aan beide kanten, Cabauw kon zelfs terugkomen tot 4-1. De doelpuntenmaker aan Cabauwzijde was Thimo Faaij.

’s-Gravendeel stelde gauw hierna de zaken op orde. Het was debutant Tresor Shema die de 5-1 op het scorebord zette. De speler die hiervoor bij het Belgische Bocholt speelde, werd aangespeeld door Leon de Jong waarna Shema bekwaam afrondde.Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd was Job van der Vorm dan wel succesvol. De 6-1 eindstand die door hem op het scorebord werd gezet, ging gepaard met wat geluk. Zijn uithaal richting Cabauwdoel werd door een Cabauwspeler van richting veranderd. Doelman Van der Heijden was kansloos om nog redding te brengen. Nader informatie wat hierover binnen kwam was, dat als de bal niet van richting werd veranderd, toch in het doel zou verdwijnen. Job van der Vorm mag dus het doelpunt gewoon op zijn naam zetten.

Volgende week een klein reisje naar Polsbroek om tegen SPV’81 de derde bekerwedstrijd te spelen. Aanvang op Sportpark SPV’81 is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo v/d Heiden, Milan Verbaas, Luke Remijn, Koen Colijn, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis