Zeemansliedjes in de Gereformeerde Kerk van Strijen op Open Monumentendag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Frans Oorschot

Tijdens de Open Monumentendag was het zaterdagmiddag 9 september goed toeven in de Gereformeerde Kerk in Strijen. Op zo’n dag brengen veel mensen een bezoek aan musea, kerken, molens, boerderijen en dergelijke. En dat was ook het geval in de monumentale kerk in Strijen. In de middag werden de vele bezoekers verrast door een fantastisch optreden van het Shantykoor De Hoeksche Waard onder leiding van Paula van Wanrooy.

Begonnen werd met het openingsnummer ‘Shantykoor De Hoeksche Waard’ waarbij Paula van Wanrooy de prachtige vleugel bespeelde. De koorleden werden eigenlijk een beetje aan hun lot overgelaten maar dat was voor het publiek niet te merken. Verder werd een aantal nummers uit het uitgebreide repertoire begeleid door het imposante en monumentale ‘Knipscheer-orgel, bespeeld door vaste organist Aart den Ouden. Dat was onder andere het geval bij het nummer ‘Conquest of Paradise’ van Vangelis waarbij het intro geweldig klonk. Dat nummer leent zich geweldig voor orgelmuziek. Ook bij het bekende nummer ‘Mull of Kintyre’ was het samenspel tussen koor, orkest en het orgel heel indrukwekkend te noemen. Maar ook de begeleiding bij de andere nummers door de vaste muziekgroep van het Shantykoor klonk heel professioneel. Het publiek kon alles enorm waarderen en zong, klapte en deinde vrolijk mee. Het lijkt zeker voor herhaling vatbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren