VVD-raadslid Odila Sibrijns opgevolgd door Marijke Boorsma

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
VLNR Maurice Roubos Odila Sibrijns Marijke Boorsma - Foto VVD HW

Hoeksche Waard – Odila Sibrijns heeft aan de burgemeester van Hoeksche Waard kenbaar gemaakt haar taken per 12 september neer te leggen, omdat zij binnenkort naar het buitenland verhuist. Haar opvolger is Marijke Boorsma, eerder al raadslid en nu actief als burgerlid. Het afscheid is tijdens de raadsvergadering van 12 september, evenals de installatie van Boorsma als opvolger. 

Wonen en werken in Frankrijk 

Sibrijns verlaat de raad met pijn in het hart. “Ik vind het enorm jammer dat ik mijn taken moet neerleggen en het fantastische team van VVD Hoeksche Waard ga verlaten. Ik heb tien prachtige jaren mijn best gedaan om de Hoeksche Waard beter te maken dan het al was. Maar mijn toekomstige verhuizing naar Frankrijk en bedrijfsactiviteiten vragen nu veel aandacht en tijd. Dat betekent dat ik mij niet meer volledig kan inzetten als raadslid. En dat verdienen de Hoeksche Waard en haar inwoners juist wel. Ik ben ervan overtuigd dat Marijke met al haar ervaring het stokje moeiteloos kan overnemen. Niemand is tenslotte onmisbaar.” 

Sibrijns vertrekt naar de Dordogne om daar samen met haar partner te gaan wonen en ondernemen. “Een avontuur waar we enorm naar uitkijken”. 

Ervaring en toewijding 

Sibrijns wordt opgevolgd door Marijke Boorsma, voorheen raadslid in zowel Korendijk als de Hoeksche Waard. Boorsma: “Ik ben al een aantal raadsperiodes actief geweest als raadslid en verheug me erop dat ik dit weer mag doen. Omdat ik al als burgerlid actief was, ben ik volledig ingewerkt op de dossiers. Odila en ik zijn verschillende personen met verschillende invalshoeken, maar we delen dezelfde ambitie: namelijk de Hoeksche Waard beter willen maken. Daar ga ik dus gewoon keihard mee aan de slag.” Marijke Boorsma woont in Piershil en heeft een managementachtergrond in de zorg. 

Nieuw burgerlid Maurice Roubos 

Met de benoeming van Marijke Boorsma als raadslid ontstond er ook een vacature voor een burgerlid. Daarvoor is Maurice Roubos voorgedragen en hij zal eveneens op 12 september worden geïnstalleerd. Maurice woont in ‘s-Gravendeel, is historicus en heeft recent een Master Management Publieke Sector afgerond. Hij werkt als beleidsadviseur voor de gemeente Dordrecht en is al twee jaar actief als fractieondersteuner. 

Team weer compleet 

Fractievoorzitter Arnold de Man: “Ik ben blij dat we een goed team VVD’ers hebben waarmee we de opvolging van Odila hebben ingevuld. We houden zo een mooi team van vijf raadsleden en drie burgerleden met een mix van ervaring, jong talent en niet te vergeten verschillende liberale invalshoeken. Dat maakt ons zo sterk. Ik wens Odila, Marijke en Maurice veel succes.” 

Voor 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren