Artsen, rechter en architecten als winkelpersoneel in Oud-Beijerland: ‘Voor het goede doel helpen we graag bij de populaire Pop-up kledingbeurs.’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

„Dat staat u mooi!” Bij de paskamers van de driedaagse dameskledingbeurs in Oud-Beijerland kan dit oordeel door een verkoopster worden gegeven die in het dagelijks leven rechter is. Of bijvoorbeeld neuroloog, boerin, raadslid, architect of notaris. De vrouwen van de Soroptimistclub Hoeksche Waard/IJsselmonde die deze beurs met tweedehands kwaliteitskleding van 21 t/m 23 september in de Veilingpassage organiseren zetten hun kostbare vrije tijd met liefde in om met de opbrengst verschillende goede doelen te steunen. De club is een lokale afdeling van de internationale Soroptimisten die zich wereldwijd inzetten voor de rechten en positieverbetering van meisjes en vrouwen.

Ieder jaar wordt de kledingbeurs in Oud-Beijerland populairder. Vóór de opening staan er al rijen voor de deur. Inmiddels is het publiek geheim dat je er voor een prikkie mooie merken kunt scoren. „Dit keer is de beurs daarom niet twee, maar drie dagen. Zo krijgen nog meer vrouwen de gelegenheid om iets moois te vinden en tegelijk bij te dragen aan de goede doelen”, zegt Maryam Pans (binnenhuisarchitect). Net als vorig jaar is zij de regisseur van de kledingverkoop, waarbij ze wordt bijgestaan door een team dat bestaat uit een tandarts, office-manager, verloskundig arts en een dierenarts. De andere bijna veertig vrouwen helpen bij het inzamelen, sorteren en verkopen.

Vorig jaar werd een recordopbrengst van 12.000 euro voor goede doelen opgehaald. „Dit jaar steunen we met het geld jonge moeders uit de Hoeksche Waard die een opleiding willen blijven volgen, een bomenproject in de Hoeksche Waard en Ghana, goody bags voor het Borstcentrum ZuidHollandZuid, maatjesproject Big Brothers Big Sisters in Rotterdam, Huis van Moeder en Kind in Teheran en een scholingsproject in Dahnwar”, legt Pans uit. “We hopen dus dat velen weer dameskleding bij ons komen shoppen. Bovendien spaar je je portemonnee en het milieu door mooie kleding een tweede kans te geven.” De binnenhuisarchitecte lacht: “Je hoort het: ik word al een echte kledingverkoopster.”

De Pop-up tweedehands dameskledingbeurs is van 21 t/m zaterdag 23 september in de Veilingpassage 14 in Oud-Beijerland. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 9 tot 18 uur. Zaterdag van 9 tot 16 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren