Zinkweg bekert verder na matige wedstrijd tegen moedig OFB

De beslissende poulewedstrijd voor de beker ging zaterdag tussen OFB en Zinkwegse Boys.

De thuisploeg kwam na 8 minuten ietwat gelukkig aan een 1-0 voorsprong door Elmer Overbeeke, die de bal keurig langs de doelman tikte.  De bezoekers, vooraf toch favoriet, lieten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en bleven goed combineren. In de 12e minuut resulteerde dit in een grote kans: Jort zette na een mooie actie net iets te scherp voor, waardoor de score niet kon worden gelijkgetrokken.OFB bleef echter gevaarlijk met de counter.

Ook probeerde men met schoten uit de tweede lijn keeper Martijn Krediet te verrassen. Aan de andere kant ging in de 20e minuut vanuit kansrijke positie het leer wederom net over het OFB-doel.

OFB probeerde het speelveld klein te houden en uit de counter kansen te creëren voor de snelle voorwaartsen, hetgeen nog best lastig bleek voor de ‘gelegenheidsdefensie’ van de bezoekers.Toch kwam ZWB steeds beter in de wedstrijd. Ze lieten de bal rustig rondgaan. De beste keuze bij deze warme omstandigheden.In de 35e minuut werd er weer gemist; de bal werd net naast het open doel geschoven na een prachtige actie van Simon van Rheeden, die de bal schitterend in volle vaart meenam. Aan de andere kant werd, in de 41e minuut een soortgelijke kans gemist. Vlak voor rust kreeg ZWB nog een kans, maar weer lag de doelman van OFB in de weg. De ruststand: 1-0

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ZWB was de betere ploeg maar OFB bleef gevaarlijk in de counter. De 1-1 (55e minuut) werd echter wegens vermeend (ik kon het niet goed zien) buitenspel afgekeurd.

Trainer Peter van Dam (met assistent Henk 6Reedijk) wisselden een aantal spelers teneinde de wedstrijd te laten kantelen. Dit resulteerde in de 61e minuut in de 1-1 door Marnix de Koning op een diepe bal van Rens Burgwal. Deze lastige kans werd prima vanaf net voor de achterlijn verzilverd. Mooi!

Niet veel later moest de keeper van de thuisploeg nog gestrekt naar de hoek om een harde kopbal na een corner uit de hoek te tikken. ZWB wilde in deze fase de wedstrijd naar zijn hand zetten. De ploeg speelde de bal goed rond en zocht geduldig naar het gaatje in de massale verdediging van het door de gelijkmaker geschrokken OFB. De voor Martijn Krediet ingevallen Arne de Jong redde nog magistraal op een inzet van rechts van een bij een snelle uitbraak doorgebroken spits van OFB. Terwijl de Zinkweg in deze fase duidelijker de betere ploeg was bleef het voor de Beijerlanders  oppassen geblazen!

In de 87e minuut werd het verdiend 1-2. Een prachtige pass van Mitchell Dirkx ‘over de hele’ bereikte Justin de Lange, die koeltjes afrondde. Ook Jort van Gilst kreeg nog een goede kans, maar zijn pegel ging net over. Toen het 1-3 werd door de doorgebroken Thomas van Gilst was de wedstrijd gespeeld.

De scheidsrechter van dienst, dhr. Timo Smits, floot een prima wedstrijd.