Documentairemaker Leon van Zuilekom-Legrand uit de Hoeksche Waard zoekt naar donaties

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Leon van Zuilekom-Legrand is een fanatiek documentairemaker uit Nieuw-Beijerland. Het project waar Leon nu mee bezig is verteld een verhaal over een oud-Nederlands kampioen motorcrosser genaamd Sjaak Taskin. Wat het verhaal zo bijzonder maakt, is dat Sjaak in zijn 61ste levensjaar opnieuw de crossmotor op stapt om weer op hoog niveau te gaan rijden.

De boodschap die Leon en Sjaak willen overbrengen luidt dan ook “alles is mogelijk, er zijn geen beperkingen anders dan je eigen zelfbeeld”. In deze documentaire slaat dit vooral op de leeftijd van Sjaak die ondanks hierdoor nog steeds zijn eigen dromen na streeft.In de jeugdtijd van Sjaak was hij vaak buiten te vinden en hield hij zich vooral bezig met allerlei ontdekkingen om de omgeving voor zichzelf beter te maken.

Zijn ouders waren een soort nomaden omdat de vader van Sjaak zijn passie had gevonden in zijn werk als Baggeraar. Hierdoor is hij in zijn jeugdtijd vele malen verhuisd door het werk van zijn vader. Als kind wilde Sjaak maar één ding…..hetzelfde werk doen als zijn vader en ging dan ook als 11-jarige een interne opleiding volgen in Delfzijl waar hij dan om de 2 weken een weekend naar huis mocht.Tijdens de weekenden als Sjaak thuis was sleutelde hij graag aan zijn Sparta brommer uit 1965 die hij inmiddels had omgebouwd tot een soort crossbrommer, zo is het uiteindelijk allemaal begonnen in de periode van 1976. Na de crossbrommer kocht hij in 1978 van al zijn spaargeld zijn 1e crossmotor en begon toen met clubwedstrijden in de regio van Noord-Holland te rijden.En dat werd het begin van een mooie tijd waarin hij maar ”één” droom had………ooit aan de start te kunnen staan met zijn idolen, Gerrit Wolsink, Gerard Rond en Peter Herlings, waarvan hij de posters in zijn slaapkamer had hangen. Die kinderdroom is uiteindelijk werkelijkheid geworden 1985.

Helaas besloot Sjaak na een slepende blessure in 1986 te stoppen met zijn actieve crosscarrière.En juist die jongensdroom heeft hij op veel latere leeftijd het inzicht en bewustzijn gegeven dat je eigen zelfbeeld soms je grootste beperking kan zijn om doelen te stellen en te realiseren. Daarom heeft hij er een sterk geloof in de maakbaarheid van dingen, zolang je maar kunt zien waar je naar toe wilt en natuurlijk is dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Echter zolang je de dingen kunt zien die je wilt verwezenlijken, groot of klein, dan gaat de aandacht naar datgene toe wat dat belangrijk is in de breedste zin van het woord. En zo is het gekomen dat Sjaak op bescheiden niveau in 2019 de draad weer heeft opgepakt en een sterk geloof heeft dat het mogelijk is om een hoogstaande sportieve prestatie op zijn leeftijd in de competitie van de MX-sport te realiseren.Natuurlijk is er in de afgelopen 30 jaar enorm veel veranderd op rij- en technisch gebied waardoor de MX-sport op een zeer hoog niveau is gekomen en hij dan ook een realistische blik heeft om de haalbaarheid van zijn mogelijkheden te onderzoeken.

Het zal zeker een uitdagende weg worden en daarom neemt hij u graag mee als kijker en wellicht ook als donateur om samen deze reis te maken, mogelijk wellicht raakt u hierdoor ook geïnspireerd voor uw eigentoekomstverhaal voor zowel de jongere als oudere kijker. Wilt u meer weten over deze documentaire, doneren of weten waar uw donatie voor gebruikt gaat worden? Kijk dan verder op: https://www.voordekunst.nl/projecten/15717-documentaire-motorcrosser-op-leeftijd

Het is ook mogelijk om een donatie te geven met een tegenprestatie, deze tegenprestaties zijn weergegeven op de donatiepagina. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan kaartjes voor de première binnen de Hoeksche Waard, een digitaal gesigneerde poster, een gesigneerde DVD/Blu-Ray, een digitale download van de documentaire en nog veel meer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren