Slordige fase nekt Korbatjo

Zaterdag 23 september stond de derde speelronde van de competitie op het programma, waarin Korbatjo mocht aantreden tegen DVS’69 uit Hendrik Ido Ambacht. Het tweede team van Korbatjo mocht naar Fortis uit Oost-Souburg. Helaas lukte het hen niet om vandaar de punten mee naar huis te nemen, 19-15.

Vooraf was Korbatjo gewaarschuwd voor de lengte en het zuivere schot van de heren van DVS’69. In de eerste fase van de wedstrijd had Korbatjo daar een prima antwoord op en ging de wedstrijd gelijk op. Halverwege de eerste helft stond er een score van 5-4 voor de thuisploeg op het scorebord, met doelpunten voor Korbatjo van Chaim Reedijk en Alex de Reus. In het tweede deel van de eerste helft werden er te veel verkeerde keuzes gemaakt en onvoldoende scherp verdedigd, waardoor DVS’69 kon uitlopen naar een comfortabele voorsprong van zeven doelpunten, 12-5.

Nadat trainer Marcel le Pair iedereen weer op scherp had gezet, ging Korbatjo na rust op zoek naar eerherstel. DVS’69 liep in de eerste minuten nog uit naar een 15-7 voorsprong. Daarop volgde een sterke fase van Korbatjo, mede door een goede  invalbeurt van Liam Snijders met 3 doelpunten. Zijn laatste doelpunt betekende halverwege de tweede helft de 16-12. Er gloorde weer hoop bij de geel-blauwen. Zou er dan toch nog een stunt in zitten? Helaas was de slotfase te slordig, met onvriendelijkheden over en weer en eindigde de wedstrijd door een strafworp van Iris Nienhuis op 21-15.

Volgende week gaat Korbatjo op bezoek bij Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam, dat verrassend verloor van Movado. Hierdoor staan drie ploegen op 4 punten en wacht Korbatjo nog steeds op haar eerste punt.