Workshop moderne breisels in ’t Hof van Assendelft

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Museum HW

Kleding werd vroeger vaak zelf gemaakt. Moeders en oma’s breiden vele truien, kousen, sjaals, wanten en mutsen. Er kwam een tijd dat kleding machinaal gemaakt werd. Zelf breien, haken, naaien gebeurde steeds minder. In onze tijd zit het handwerken weer in de lift. Er zijn mooie garens te koop, waarmee prachtige kledingstukken gemaakt worden. Lia Adams is daar ook mee bezig. Zij wil de kennis en ervaring graag delen met anderen.

Als receptiemedewerkster in Museum Hoeksche Waard zag zij de tentoonstelling ‘Van haokmust tot bouwhelm’ en bedacht dat het nuttige handwerken van vroeger plaats gemaakt heeft voor een andere aanpak. Daarover wil zij graag vertellen en laten zien hoe je op eenvoudige wijze een sierlijke sjaal kunt maken, die ook nog om te vormen is in een col of hes. Zij leert nieuwe steken aan en een geeft een patroon om zelf aan de slag te gaan. Breng breinaalden mee en eventueel restjes wol. Het is ook mogelijk om wol te kopen.

De workshop wordt gehouden op 12 oktober en begint om 14. 00 uur in ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 in Heinenoord. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en er is gelegenheid om oude handwerken te bekijken. Daarna vertelt Lia over haar breiwerken en kan er geoefend worden. Aan het eind van de workshop is er nog een glaasje fris. Kosten voor de workshop € 12,50. Met Museumkaart, Rotterdampas of als vriend of vrijwilliger van het museum € 10,–. De workshop kan alleen doorgaan bij voldoende deelnemers. Daarom is aanmelden verplicht, zie www.museumhw.nl onder evenementen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren