Uitvaartonderneming Lieke Bosveld bijt het spits af bij Vrijzinnigen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Prive

Op zondag 1 oktober 2023 organiseert de Programmacommissie van Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard de eerste Bijzondere Bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Centraal thema in de nieuwe serie bijeenkomsten is “Hou-vast”. Plaats van handeling is in alle gevallen het monumentale kerkje aan de Beneden Molendijk is Oud-Beijerland.  Deze keer gaat daar het doek op voor Lieke Bosveld uit Zierikzee. Lieke leidt daar haar eigen uitvaartonderneming; ze is lid van het landelijk opererende Netwerk Uitvaartvernieuwers.

Lieke zal een lezing verzorgen over stervensbegeleiding, afscheid nemen en rouwverwerking met als titel: “Afscheidsrituelen als houvast”.Voordat Lieke Bosveld haar uitvaartonderneming begon, volgde ze een opleiding tot Gestalttherapeut incl. psychosynthese; hierin heeft ze een eigen praktijk gehad.

Naast haar huidige werk is ze al jaren als deelneemster en begeleidster verbonden met het Centrum voor Zelfbezinning.Bij Radio Schouwen-Duiveland presenteert ze het wekelijkse programma ‘Schouwse Vrouwen Wereldwijd’.Meerdere keren per jaar is ze voorganger in liturgische vieringen in  verschillende Zeeuwse kerken met een vrijzinnige signatuur.

De bijeenkomst begint om 10:30 uur en zal zo’n één uur duren. Daarna is er, onder het genot van koffie of thee, gelegenheid tot napraten.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage, na afloop bij de uitgang, in ‘de schaal’ of middels een QR-code wordt zeer op prijs gesteld. Weet u welkom.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren